Rīta Panorāma

Intervija ar Oskaru Āboliņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ināru Kehri un Jāni Upmani-Holšteinu

Intervija ar valsts kontroliere Elitu Krūmiņu

Valsts kontroliere: Privatizācijas process sen ir beidzies; jāpieņem lēmums par PA nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Privatizācijas process Latvijā ir beidzies pirms vairāk nekā desmit gadiem un valdībai ir jāpieņem "konkrēts" lēmums par Privatizācijas aģentūras (PA) tālāko darbību, šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Valsts kontrole revīzijā PA secinājusi, ka privatizācijas process Latvijā beidzies jau 2003.gadā. Lai arī arvien ir neizmantoti 2% privatizācijas sertifikātu, lielākajā daļā kontu glabājas tikai viens sertifikāts, bet par šo kontu apkalpošanu tiek tērēti 300 000 eiro gadā.

Patlaban PA tiek uzturēta no uzkrātajiem līdzekļiem, taču drīzumā šie resursi būs izsmelti. Ja valsts skatās iespējas, kur ietaupīt valsts budžeta naudu, tad būtu jāraugās PA virzienā, teica Krūmiņa, norādot, ka PA gadījumā valdībai būtu jāpieņem steidzams lēmums.

Pēc Krūmiņas sacītā, PA strādā 65 darbinieki, daļa no viņiem varētu strādāt valsts nekustamo īpašumu pārvaldes jomā, kas ir valsts uzņēmuma "Valsts nekustamie īpašumi" pārziņā.

Valsts kontrole ir sagatavojusi vēstuli premjeram Mārim Kučinskim (Zaļo un zemnieku savienība) ar priekšlikumiem par PA tālāko darbību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti