Valdība aiz slēgtām durvīm, iespējams, lemj par «Latvijas Gāzes» akcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Iespējams, valdība otrdien aiz slēgtām durvīm lems par tālāko rīcību ar „Latvijas Gāzes” akcijām, kuras Latvijas valstij piedāvājusi Vācijas energokompānija „E.ON”, liecina neoficiāla informācija. Zināms, ka tiks apsvērta iespēja uzņēmumam piesaistīt jaunus investorus vai arī pārņemt akcijas valsts īpašumā.

220 miljoni eiro - šādu summu no Latvijas valdības par sev piederošajām „Latvijas Gāzes” akcijām vēlas Vācijas energokompānija „E.ON”. Kā liecina neoficiālā informācija, kuru Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ne apstiprināja, ne noliedza, valdība par savu tālāko rīcību varētu lemt jau šodien.

Sarunā ar Latvijas Radio premjere Laimdota Straujuma iepriekš uzsvēra, ka atbilde no Latvijas par tālāko rīcību tiek gaidīta septembrī.

Līdz šim no „Latvijas Gāzes” akcionāriem jautājumu par akciju īpašnieka maiņu komentējis vienīgi „Itera Latvija” vadītājs Juris Savickis. Viņš intervijā aprīlī neslēpa, ka iespējamo Latvijas iesaistīšanos uzņēmumā vērtē piesardzīgi.

Neoficiāli arī izskanējusi informācija par to, ka Latvija, līdzīgi kā Lietuva, varētu būt ieinteresēta atpirkt arī Krievijas koncernam „Gazprom” piederošās akcijas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti