Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Aldonu Vrubļevski

Aicina uzņēmējus pieteikties subsidētajām darba vietām

Uzņēmēji var pieteikties subsidētajām darba vietām ilgstošajiem bezdarbniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdz 570 eiro lielu piemaksu darbinieku atalgojumam divu gadu garumā no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) iespējams iegūt uzņēmējiem, kuri pieteiksies programmai “Subsidētās darba vietas bezdarbniekiem”.

Projekta „Subsidētās darba vietas bezdarbniekiem” ietvaros tiek nodarbināti ilgstoši bezdarbnieki. Proti, tādi cilvēki, kas bez darba ir vismaz vienu gadu.

Šādā veidā valsts cenšas iesaistīt darba tirgū arī bezdarbniekus vecumā virs 55 gadiem, cilvēkus ar vienu vai vairākiem apgādājamiem, bezdarbniekus ar invaliditāti, kā arī personas ar bēgļa vai alternatīvās personas statusu. Šogad tiek piedāvātas vairāk nekā 1100 subsidēto darba vietu.

“Ieguvums ir dotācija bezdarbnieka ikmēneša darba algai. Šīs dotācijas apmērs var būt no 190 eiro līdz pat 570 eiro mēnesī. 570 eiro ir par bezdarbnieku ar invaliditāti nodarbināšanu.

Aģentūra piešķir dotāciju bezdarbnieka darba vadītājam. Šī dotācija ir 190 eiro apmērā par divu bezdarbnieku darba vadīšanu,” stāsta Nodarbinātības valsts aģentūras vecākā eksperte Vineta Leončika.

Fonds „Cerība”, kas vairākās Latvijas vietās izveidojis veikalus „Labā bode”, jau vairākus gadus šādā veidā piesaista darbiniekus. Fonds aktīvi savā ikdienas darbā iesaista arī gados jaunus cilvēkus, iegūstot finansējumu no Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotās „Jauniešu garantijas” programmas. Septiņu gadu laikā šādi veikalos nodarbināti vairāk nekā 50 cilvēki.

Protams, projektu un atskaišu rakstīšana aizņem zināmu laiku. “Iespējams, sākumā uzņēmumam ir jāiziet cauri papīru būšanai, bet, tā kā mēs darbojamies jau septiņus gadus, tā nav tā sarežģītākā lieta. Vērts ir noteikti, jo pienesums, ko jaunieši sniedz ar savām darbarokām un apņēmību strādāt, iegūt savu pirmo pieredzi, tas ir neatsverams,” saka fonda „Cerība” valdes locekle Renāte Ķerane.

Paši nodarbinātie ir gandarīti par iespēju strādāt un atzīst – ja nebūtu šādu programmu, darbu atrast būtu krietni grūtāk. “Man ir divi bērni, un es nevaru atrast pagaidām citu pilnvērtīgu darbu, tās astoņas stundas. Tikai uz četrām stundām. Šis darbs man šķiet saistošs, ļoti draudzīgs kolektīvs te ir,” saka Viktorija.

“Sanāca problēmas ar darbiņu. Aizgāju uz NVA, un man piedāvāja sākumā šeit pastrādāt kādu laiciņu. Vairāk iespēju pēc tam būs pakāpties uz augšu, labāks darbiņš,” saka Jānis.

Subsidētajām darba vietām komersantiem, biedrībām un nodibinājumiem, kā arī pašnodarbinātajiem iespējams pieteikties līdz 26.aprīlim. Nodarbinātības valsts aģentūrā skaidro – ja visas 1100 vietas nebūs aizpildītas, termiņš tiks pagarināts. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti