Uzņēmēji kritizē pētījumu par Latvijas nodokļu sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šonedēļ Latvija pētījumā “Starptautiskais nodokļu konkurētspējas indekss” par savu nodokļu sistēmu saņēma trešo augstāko novērtējumu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD valstu vidū. Bet uzņēmēju organizācijas pētījumu kritizē, norādot, ka pētījuma rezultāti nav iegūti no pašas OECD, kā arī ir pretrunā ar uzņēmēju reālā darba pieredzi.  

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone  uzsvēra, ka apgalvojums, ka “Latvija ir trešā konkurētspējīgākā nodokļu politika OECD valstīs, neiztur kritiku, jo šī te metodoloģija nosaka zināmu neitralitāti, kas mūsu secinājumā ir izdevīgs lielajām starptautiskajām korporācijām, bet nekādā veidā tas neatbalsta tos uzņēmumus, kas strādā Latvijā”.

Arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš atgādina, ka ir vairāki citi pētījumi – Latvijas Bankas pētījums, Eiropas Komisijas pētījums, kas situāciju vērtēt citādi.  

“Mums ir ceturtais lielākais nodokļu slogs Eiropas Savienībā, pēc Latvijas Bankas aprēķiniem mums ir vieni no augstākajiem darbaspēka nodokļiem Eiropas Savienībā. Nezinu, kāda bija metodoloģija, bet, iespējams, viņi ir raudzījušies uz darbaspēka izmaksām. Te nu mēs esam izdevīgāki, jo mums ir ļoti zems algu līmenis, salīdzinot ar tām pašām OECD dalībvalstīm,” sacīja Endziņš.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti