Uzņēmēja: «Attopieties politiķi, ierēdņi un visi tie, kas tajā pusē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gatavojoties raidījumiem “Viens pret vienu", kur bija paredzēta saruna ar Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Ināru Pētersoni, tā veidotāji saņēma uzņēmējas Lindas vēstuli. Viņas vadītais uzņēmums darbojas gan Latvijā, gan Igaunijā. Sašutumu izraisījusi dramatiskā Latvijas un Igaunijas uzņēmējdarbības vides atšķirība un valsts institūciju attieksme.

“Latvijā bāzes sajūta, no kuras izriet visas pārējās, ka, ja es nodarbojos ar uzņēmējdarbību, es pilnīgi noteikti apzogu valsti,” raksta Linda

Dokumenti

Uzņēmējas vēstule par uzņēmējdarbību un valsts institūciju darbu Latvijā un Igaunijā

Lejuplādēt

54.5 KB

 un turpina: “Kad sāku darboties Igaunijā, vietējie uzņēmēji, grāmatveži, juristi, atbildīgo institūciju darbinieki skatījās uz mani kā uz citplanētieti.”

Ievērojot viņas vēlmi, uzņēmuma nosaukums netiek minēts, jo kā atzīst Linda: “Pēdējās četras dienas biju Rīgā un tikos ar pietiekami daudz uzņēmējiem gan no sabiedriskās ēdināšanas sektora, gan citām industrijām. Dīvaini, bet visi, ar ko esmu runājusi, reāli baidās no iespējamām represijām. Tas taču nav normāli!”

Pērn par mazo uzņēmēju darbības vidi Latvijā veselu raidījumu sēriju "Bistro Frics" veidoja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens". Arī tajās būtiska sadaļa bija veltīta uzņēmēju un valsts institūciju attiecībām un sadarbībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti