Panorāma

Nevienojas par korupcijas apkarošanas plānu

Panorāma

Sadarbība "Rail Baltica" izveidē būs paraugs citām valstīm

Uz lidostas padomi tēmē premjera biroja vadītājs

Uz Rīgas lidostas padomi pretendē premjera biroja vadītājs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vēl nesen, skaidrojot padomju atjaunošanas nepieciešamību valsts uzņēmumos, politiķi solīja tajās iecelt profesionāļus, nevis politiķiem pietuvinātas personas. Tomēr nu uz lidosta “Rīga” padomes locekļa amatu pretendē arī premjera biroja vadītājs Māris Krastiņš.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir viens no pirmajiem uzņēmumiem, kurā sākts jauno padomes locekļu atlases konkurss. Atjaunot padomes, tajās virzot nozares profesionāļus, nevis politiskās figūras prasīja Starptautiskās ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācija (OECD).

Saskaņā ar Latvijas Televīzijas rīcībā esošo informāciju, lidostas padomes konkursa otrajā kārtā ticis premjera Māra Kučinska (Zaļo un zemnieku savienība) biroja vadītājs, kādreizējais tautpartijietis Māris Krastiņš.

Krastiņš gan uzsver, ka nav nevienas partijas biedrs un nav politiska figūra. “Kāpēc es pretendēju? Jautājums ir par to, vai cilvēki ar zināmu profesionālo pieredzi spētu uzraudzīt uzņēmuma darbību. [..] Es personīgi nesaistīju šīs divas lietas,” saka Krastiņš.

Ja viņš tiks apstiprināts padomē, tad vaicās atļauju turpināt darbu arī premjera birojā: “Manā ieskatā, to ir iespējams apvienot.”

Premjers Māris Kučinskis Latvijas Televīzijai atzina, ka biroja vadītājs viņu informējis par dalību konkursā. Veiksmes gadījumā abu amatu saglabāšanu viņš gan nesteidzas solīt.

“Viņš mani ir informējis, ka iesniedzis savu pieteikumu, un mēs to pārrunāsim. No vienas puses, tas varētu dot kaut kādus plusus un mīnusus. Ja tas ir saistībā ar jautājumiem, kas varētu neliecināt par pārvaldību, viņam būs jāizvēlas. Tas ir tuvāko dienu jautājums,” saka premjers Kučinskis.

Tāpat konkursā piedalās arī bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un aviācijas eksperts, bijušais “airBaltic” padomes loceklis Tālis Linkaits.

Viņi padomes locekļu atlasi  komentēja izvairīgi. “Šī procesa nozīmīga sastāvdaļa ir tā norise, informācijas vadība un kandidātu nesavlaicīga neapspriešana. Ja tas notiek, tad tas nav nedz profesionāli, nedz ētiski,” saka Pavļuts.

“Mēs visi atceramies iemeslus, kāpēc padomes uzņēmumos tika likvidētas. Tā bija pārliekā politizācija. Tāpēc, atjaunojot to darbību, sabiedrībai jāparāda, ka tās ir profesionālas un tās nodrošinās uzņēmumu pārvaldību,” uzskata Linkaits.

Šobrīd atlases komisija sākusi pārrunas ar potenciālajiem padomes locekļiem. Tās noritēs līdz pat nākamās nedēļas beigām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti