Uz «Latvenergo» padomes locekļu amatiem 80 pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Konkursā uz akciju sabiedrības “Latvenergo” piecu padomes locekļu amatiem kopumā tika saņemts ievērojams skaits pretendentu pieteikumu - 80 no desmit dažādām pasaules valstīm, informēja Ekonomikas ministrijā.

Konkursā pieteikušies pretendenti: no Latvijas saņemts 61 pretendenta pieteikums, no Igaunijas – 5, Lietuvas -3, Somijas – 3, Dānijas -2, Vācijas – 1, Zviedrijas - 2, Slovākijas – 1, Čīles – 1 un Ēģiptes -1.

Lai nodrošinātu profesionālu kandidātu piesaisti, “Fontes” veica darba tirgus izpēti un, balstoties uz izvirzītajiem padomes locekļu kvalifikācijas kritērijiem, kopumā apzināti 536 kandidāti no finanšu, enerģētika, ražošana un celtniecība, telekomunikācijas, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība nozarēm.

Konkursa turpmākajās kārtās kandidātiem jāsagatavo redzējums par AS “Latvenergo” nākotnes izaicinājumiem, tajā skaitā par koncerna  ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, kā arī plānotas kandidātu intervijas klātienē un sociālo kompetenču padziļināta novērtēšana. Balstoties uz novērtēšanas procesa rezultātiem, nominācijas komisija pieņems lēmumu par atbilstošāko kandidātu ieteikšanu kapitāldaļu turētājam, kurš arī informēs kandidātus, kuri tiks nominēti darbam padomē.

Daļa kandidātu netika virzīti konkursa turpmāko kārtu vērtēšanai, jo tiem trūka būtiskas vadības un/vai uzraudzības pieredzes lielā organizācijā. Tāpat daļai kandidātu tika konstatētas reputācijas problēmas (kandidātam vai uzņēmumam, no kura kandidāts nāk), kā arī nesekmīga kandidātu iepriekšējā darbība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti