«Transneftj» padomnieks: Ukrainas un Krievijas konfliktā Ventspils osta var būt ieguvēja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas naftas produktu cauruļvadu uzņēmums  „Transnefteprodukt” gatavs apturēt naftas produktu tranzītu caur Ukrainu, novirzot to uz Baltkrieviju ar iziešanu uz Ventspils ostu, paziņojis naftas kompānijas „Transneftj” prezidenta padomnieks Igors Demins. 

 „Transnefteprodukt” varētu apturēt tranzītu caur Ukrainu, ja Kijeva ekspropriēs Krievijas naftas kompānijai „Transneftj” pastarpināti piederošos naftas produktu cauruļvadus „Samāra – Zapodnoje napravļenije” un „Grozija – Armavira – Trudovaja”, vēsta portāls „OilCapital.ru”.

Iepriekš Ukrainas tiesa nolēmusi nacionalizēt šos cauruļvadus, bet Krievijas uzņēmums plāno šo lēmumu pārsūdzēt. 

Demins noradījis, ka Latvija būs apmierināta, bet Ukrainai paliks vien „milzīga metāllūžņu kaudze”.

„OilCapital” gan norāda, ka iepriekš Krievijas mediji ziņojuši, ka Krievija plānoja samazināt tranzītu caur Latvija, vairāk noslogojot Krievijas ostas.  

Ukraina un Krievija strīdas par 1433 kilometriem cauruļvadu, kas atrodas Ukrainas rietumos, virzienā uz Ungāriju. Ukrainas Ģenerālprokuratūra uzskata, ka šie cauruļvadi nelikumīgi nodoti „Transnefteprodukt” meitasuzņēmumam „PrikarpatZapadtrans”, un tiesvedība par šo jautājumi ilga jau kopš 2005.gada.

Šos cauruļvadus izmanto naftas dīzeļdegvielas transportēšanai. Demins skaidroja, ka formāli šis cauruļvads pagaidām pieder  Krievijas kompānijai, naftas produktu transportēšana caur to turpināsies.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti