Tiesa pasludina gaļas pārstrādes uzņēmumu «Grāvendāle» par maksātnespējīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa šodien pasludināja maksātnespēju gaļas pārstrādes uzņēmumam SIA "Grāvendāle".

Kā aģentūru LETA informēja tiesā, par maksātnespējas procesa administratoru lietā iecelts Raivis Tauriņš.

Lieta tika ierosināta 19.oktobrī, un "Grāvendāles" maksātnespējas pieteikumu iesniedza Baldones novada Baldones pagasta zemnieku saimniecība "Čokas".

Uzņēmumā "Grāvendāle" iepriekš neviens komentārus nevarēja sniegt, tikmēr "Čoku" īpašnieks Žanis Gauja pastāstīja, ka maksātnespēja pieteikta, jo "Grāvendāle" neesot veikusi norēķinus par piegādātajiem produktiem. Gauja neatklāja, cik liels ir uzņēmuma parāds zemnieku saimniecībai. ""Grāvendāle" vispār ir nemaksātāja. Tagad mūsu juristi runā ar viņējiem. Varbūt par kaut ko vienosies. Nezinu," skaidro Gauja.

Jau vēstīts, ka šogad 5.septembrī "Grāvendālei" izbeigts tiesiskās aizsardzības process. Kā informēja Zemgales priekšpilsētas tiesā, šogad februārī bija ierosināts "Grāvendāles" tiesiskās aizsardzības process, ko tiesa lēma izbeigt jūnija sākumā, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns neatbilda Maksātnespējas likuma prasībām.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Grāvendāle" pagājušajā gadā strādājusi ar viena miljona eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 21 594 eiro peļņu pirms gada, bet apgrozījums samazinājies no 3,27 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 2,56 miljoniem pagājušajā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar Krievijas tirgus zaudēšanu, kur tika eksportēti 48% saražotās produkcijas. Krievijas pērn augustā noteiktais pārtikas produkcijas importa aizliegums, kā arī cūku mēra un putnu gripas epidēmija būtiski samazināja gaļas pārtikas produktu realizāciju kopējā tirgū.

"Grāvendāle" ražo dažāda veida desas, kūpinājumus un pastētes, izmantojot Latvijā iepirktu liellopu un putnu gaļu, savukārt cūkgaļa tiek iepirkta galvenokārt Polijā.

"Grāvendāle" reģistrēta Rīgā 2008.gadā, tās pamatkapitāls ir 496 810 eiro. Uzņēmums nodarbina 83 darbiniekus. Uzņēmuma īpašnieki ir Grigorijs Burē ar 58,96% kapitāldaļu un Inna Edidoviča ar 41,04% kapitāldaļu.

Savukārt zemnieku saimniecības "Čokas", kas nodarbojas ar lopkopību un cūkkopību, apgrozījums pērn bija 1 662 732 eiro, bet peļņa - 90 594 eiro. Saimniecības "Čokas" īpašnieks ir Gauja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti