Rīta Panorāma

Intervija ar LIZDA vadītāju Ingu Vanagu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Straujuma: Valdība, visticamāk, nolems pārtraukt sadarbību ar «Prudentia»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien, visticamāk, nolems pārtraukt sadarbību ar konsultāciju uzņēmumu „Prudentia Advisors”, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidente  Laimdota Straujuma ("Vienotība").

"Tā informācija, kas man ir (..) Es domāju, ka mēs pārtrauksim [sadarbību]," lakoniski noteica premjere, paužot viedokli, ka konsultanta paziņojums par nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pārdošanā piesaistīto potenciālo investoru bija priekšlaicīgs, un tas ir uzskatāms par sava veida spiedienu.

Straujuma atzina, ka šāds "Prudentia Advisors" solis ir pārsteidzis gan viņu, gan arī satiksmes ministru Anriju Matīsu ("Vienotība"), jo līdz šim kompānija strādājusi profesionāli. Tiesa, valdībai pārtraucot sadarbību ar "Prudentia Advisors", to varētu turpināt avikompānija "airBaltic", ja tā to vēlēsies.

Straujuma piebilda, ka potenciālais investors vēl tiekot vērtēts un šajā procesā iesaistījusies arī Drošības policija.

Jau vēstīts, ka satiksmes ministru Matīsu aizkaitināja fakts, ka "Prudentia Advisors" pārstāvji, pēc ministra domām, bija pasteigušies priekšlaicīgi atklāt informāciju par aviokompānijas "airBaltic" iespējamo finanšu investoru, tādā veidā nostādot valdību neizdevīgā situācijā.

LTV raidījums “Panorāma” iepriekš ziņoja, ka, iespējams, piesaistītais investors, par kura atrašanu paziņojis “airBaltic” pārdošanas konsultants “Prudentia”, saistīts pat ar Krievijas kapitālu un uzņēmumiem, pret kuriem ir noteiktas Rietumu sankcijas. Satiksmes ministrs rosināja pārtraukt sadarbību ar "Prudentia" un uzdeva vērtēt "airBaltic" valdes darbu.

Nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” investora meklējumi notiek kopš 2011.gada. Šim procesam piesaistītais konsultants “Prudentia” piektdien, 18.septembrī, nāca klajā ar paziņojumu, ka atradis kādu vārdā nenosauktu investoru no Eiropas, kurš būtu gatavs aviokompānijā ieguldīt 50 miljonus  eiro, pretī saņemot mazākuma akciju paketi. Šādā gadījumā gan valstij no savas puses kompānijas kapitālā vēl nāktos ieguldīt 80 miljonus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti