Straujuma: Tuvākajos gados Latvija varētu sākt gāzes importu no ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tuvāko divu, triju gadu laikā Latvija varētu sākt importēt gāzi no ASV, tādējādi, pārtraucot Krievijas gāzes importa monopolu, intervijā Latvijas Radio apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma („Vienotība”).

Viņa gan atzina, ka šajā laikā gan jātiek skaidrībā, vai šādam procesam būs nepieciešams nacionālais vai reģionālais termināls. Tāpat pilnīga skaidrība ir jāgūst par apjomiem, ko iespējams importēt no ASV. „Principā ir pietiekoši cerīgi, ja abas puses spēj vienoties,” saka Straujuma.

ASV varas iestādes gan uzsvēra, ka tās negrasās ietekmēt privāto sektoru, lai importētu gāzi uz Latviju. Tādējādi Latvijai pašai ir jāmeklē iespējas vienoties ar ASV uzņēmējiem.

Savas vizītes laikā ASV Straujuma arī norādīja, ka ASV amatpersonas atgādinājušas par NATO 5.panta nozīmi, kurā teikts, ka NATO dalībvalstis aizsargā cita citu.

Straujumai vēl ir paredzēta tikšanās ar ASV dzīvojošajiem latviešiem. Viņa apliecināja, ka mudinās tos atgriezties Latvijā un investēt savā etniskajā dzimtenē, tomēr, vai turienes latvieši to patiešām darīs, paliek viņu pašu ziņā.

Straujuma uz ASV devās pagājušajā sestdienā, dodoties aptuveni nedēļu ilgā vizītē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti