Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli: Enerģētikā politiķi nav pildījuši nevienu solījumu

Panorāma

Zaļkalna lieta arī Interpolā Latvijā

Steidzina bankas "Citadele" pārdošanu

Straujuma: Līgumu par «Citadeles» pārdošanu varētu parakstīt jau šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līgumu par bankas „Citadele” pārdošanu varētu parakstīt jau šonedēļ, un tad sabiedrībai arī tiktu atklāta darījuma summa un tas, kas ir pārējie ASV fonda "Ripplewood Holdings" piesaistītie investori. To pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja premjerministre Laimdota Straujuma no „Vienotības”.

Zaļo un Zemnieku savienība sēdes laikā aicināja valdības vadītāju kliedēt sabiedrības bažas par darījumu.

Laimdota Straujuma pastāstīja, ka sagatavota visa vēsture, kā tas sācies, būs informācija arī par visu procedūru, bet līdz galam informēt, kamēr nav parakstīts līgums, investori nepiekrīt.

„Mēs šobrīd strādājam ar investoriem, lai varētu sabiedrību informēt pēc iespējas precīzi gan par investoriem, gan par summu. Iespējams, ka šīs nedēļas laikā arī paātrināsim līguma parakstīšanu, lai visa informācija būtu ļoti precīza, arī par nosacījumiem. Summa var gan pieaugt, gan samazināties atkarībā no bankas gada pārskata,” sacīja Straujuma.

Straujuma arī  piebilda: ja šobrīd ap darījumu celtās ažiotāžas dēļ investori tiktu aizbiedēti, par to būtu jāatbild opozīcijā esošajam „Saskaņas centram”.

Savukārt iepriekš par „Citadeles” pārdošanu skeptiskā Nacionālā apvienība tomēr sola neatbalstīt „Saskaņas” priekšlikumu apturēt procesu, jo ir bažīga, vai aiz šīm aktivitātēm neslēpjas bijušo „Parex bankas” akcionāru intereses. 

Jau ziņots, ka Latvijas valdība šomēnes akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka 25% bankas "Citadele" akciju iegādāsies "Ripplewood Holdings", 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).

ERAB atbalsta Latvijas valdības lēmumu pārdot valstij piederošās bankas "Citadele" akcijas starptautiskai investoru grupai, ko vada "Ripplewood Holdings" un fonda dibinātājs un izpilddirektors Tims Kolinss.

ASV investoru piedāvātā cena par bankas "Citadele" akcijām un visi investoru vārdi tiks atklāti pēc darījuma noslēgšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti