Starptautiskie kreditori atsāk aizkavēto Grieķijas auditu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Grieķijas starptautiskie kreditori atsākuši ilgi aizkavēto valsts auditu, lai Grieķija varētu saņemt vairākus miljardus eiro no starptautiskajiem aizdevējiem. 

Atēnas ir vienojušās par jauniem taupības pasākumiem ar tās kreditoriem – Eiropas Komisiju, Eiropas Centrālo banku un Starptautisko Valūtas fondu.

Atēnām un kreditoriem gan vēl saglabājas nesaskaņas par darba tiesībām un Grieķijas lielākā elektroenerģijas piegādātāja daļēju privatizāciju. Pēc starptautisko kreditoru izdarītā spiediena Grieķijas valdība piekrita 2019. gadā samazināt pensijas un 2020. gadā palielināt nodokļus, neraugoties uz sabiedrības neapmierinātību.

Tie bija galvenie priekšnoteikumi, lai Grieķija tuvākajā laikā varētu saņemt starptautiskā aizdevuma daļu.

Kopējais valsts izdevumu samazinājums divos gados ir aptuveni četri miljardi eiro. Vienošanās ar eirozonas valstīm par reformu īstenošanu vairo cerības par valsts ekonomikas turpmāku atlabšanu.

Atēnas vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem par 86 miljardu eiro aizdevumu panāca 2015.gada gada jūlijā. Tā priekšnoteikums bija sociālās nodrošināšanas sistēmas reforma un taupības pasākumu īstenošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti