Pēc izmaiņām prāmju satiksmē «Tallink» vēl nenosauc atlaižamo darbinieku skaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 7.augusta maršrutā starp Rīgu un Stokholmu kursēs vairs tikai viens prāmis, jo kuģniecība „Tallink Grupp” nolēmusi vienu no saviem prāmjiem iznomāt citam uzņēmumam kruīziem uz Austrāliju. Šī iemesla dēļ „Tallink” Baltijas valstīs nāksies samazināt darbinieku skaitu. 

Uzņēmums gan neizslēdz iespēju, ka divu prāmju satiksme uz Stokholmu nākotnē var tikt atjaunota.

"Tallink Latvija" pārdošanas un marketinga direktore Baiba Muceniece Latvijas Radio pastāstīja, ka prāmis „Romantika” vairs nekursēs maršrutā Rīga – Stokholma, bet prāmis „Isabelle” turpinās kursēt pēc iepriekšējā grafika – katru otro dienu no Rīgas.  

Līdz ar izmaiņām maršrutos samazināsies arī darba vietu skaits, galvenokārt darbu zaudēs  kuģa personāls, bet pašlaik notiek sarunas ar arodbiedrību un precīzs atlaižamo darbinieku skaits nav zināms.

„Mūs mērķis ir saglabāt pēc iespējas vairāk darbavietu,” norādīja Muceniece.

„Tallink Grupp” ir noslēdzis līgumu ar „Bridgemans Services Ltd.” par „Silja Europa” čarteru uz Austrāliju, sākot ar šī gada augustu.  

Līdz ar šo līgumu „Tallink” prāmis „Baltic Queen”, kas šobrīd kursē maršrutā starp Tallinu un Stokholmu, tiks novirzīts uz Tallina-Helsinki maršrutu, iespējams, sākot ar  7. augustu, un prāmis „Romantika”, kas šobrīd kursē maršrutā starp Rīgu un Stokholmu, turpmāk kursēs maršrutā starp Tallinu un Stokholmu.  

AS „Tallink Grupp” priekšsēdētāja vietnieks Andress Hunts paziņojumā medijiem norādīja, ka  izmaiņas nepieciešamas, lai uzlabotu uzņēmuma darbības efektivitāti un rentabilitāti.   „Silja Europa” čartera periods ir 14 mēneši ar iespējamu pagarinājumu līdz 48 mēnešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti