«Standard&Poor’s» Latvijas kredītreitingu saglabā «A-» līmenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra „Standard&Poor’s” Latvijas kredītreitingu ir saglabājusi "A-" līmeni, paturot arī stabilu nākotnes programmu, pirmdien par „Standard&Poor’s” lēmumu paziņoja Valsts kase.

Aģentūra arī prognozē, ka šogad Latvijas ekonomikas izaugsme būs 2% līmenī, bet līdz 2018.gadam pārsniegs 3%.

Vienlaikus tā atzīmē, ka šī gada izaugsme ir nedaudz zemāka, nekā tika prognozēts 2015.gadā. Tas lielākoties ir skaidrojams ar vājāku prognozēto eksporta līmeni un zemāku apjomu tautsaimniecībā. Tomēr kopumā nākotnes prognoze ir stabilitāte Latvijas ekonomikā, jo valsts spēj nodrošināt fiskālos un ekonomiskās izaugsmes rādītājus kombinācijā ar ilgtermiņa izaicinājumiem, kas saistīti ar demogrāfisko situāciju un virkni ārējo ievainojamību, ko rada nerezidentu īpatsvars Latvijas banku sistēmā.

Aģentūra arī paredz, ka budžeta deficītu turpmākajos gados izdosies saglabāt zemā līmenī, kas būs 1% robežās.

Reitinga palielinājumu ierobežojošie faktori saistīti ar ārējo sektoru. "Standard&Poor's" uzsver, ka, lai arī, salīdzinot ar 2009.gadu, Latvijai ir izdevies strauji samazināt tekošā konta deficītu un aizņēmumu atmaksu ārvalstu bankām, iekšējā pieprasījuma un investīciju pieauguma dēļ esošais tekošā konta deficīts (1,2%) varētu pieaugt.

Līdzīgu lēmumu par Latvijas kredītreitinga ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā saglabāšanu "A-" līmenī, saglabājot stabilu nākotnes prognozi, 6.maijā paziņoja arī starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch Raitings".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti