«Standard & Poor's» pēc «Brexit» referenduma samazina ES kredītreitingu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard & Poor’s" pēc Lielbritānijas lēmuma pamest Eiropas Savienību (ES) nolēmusi pazemināt ES kredītreitingu, vēsta AFP.

ES kredītreitings pazemināts par vienu pakāpi – no "AA+" līdz "AA". Šāds solis tiek skaidrots ar pieaugušo nenoteiktību pēc "Brexit" referenduma. 

Aģentūra skaidro, ka pēc tam, kad Lielbritānijas balsstiesīgo vairākums nolēma pamest ES, tā ir pārskatījusi savu viedokli par vienotību Eiropas Savienībā. "Tagad mēs to [vienotību ES] vairāk aplūkojam kā neitrālu, nevis pozitīvu reitinga faktoru," norāda "Standard & Poor’s".

Pēc reitinga pazemināšanas Eiropas Savienībai tagad ir trešais iespējami augstākais kredītreitinga līmenis. ES reitingam ir noteikta stabila prognoze – tas nozīmē, ka reitinga pazeminājums vidējā termiņā, visticamāk, nebūs nepieciešams.

Jau ziņots, ka "Standard & Poor's" šonedēļ pazemināja arī Lielbritānijas kredītreitingu. Turklāt tas pazemināts uzreiz par divām pakāpēm –  no "AAA" līdz "AA", nosakot tam negatīvu ilgtermiņa nākotnes perspektīvu.

"Standard & Poor's"  Lielbritānijas kredītreitinga samazināšanu skaidroja ar britu lēmumu pamest ES, jo šāds solis novedīs pie mazāk stabilas un prognozējamas politikas Lielbritānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti