SPRK šefa amatā valdība virza Rolandu Irkli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien, 9.februārī, akceptēja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja amatā virzīt līdzšinējo padomes locekli Rolandu Irkli.

Savukārt SPRK padomes locekļa amatā tiek virzīts ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (Zaļo un zemnieku savienība) pašreizējais biroja vadītājs, bijušais EM valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele.

Vēl darbam komisijas padomē akceptēta EM Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore Rota Šņuka, bijušais VAS "Latvijas pasts" valdes loceklis Imants Mantiņš, kā arī Intars Birziņš, kurš saskaņā ar LETA vēstīto pašlaik ir Konkurences padomes analītiskā departamenta direktors.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) valdības sēdē norādīja, ka diviem SPRK padomes locekļiem – pašreizējam priekšsēdētājam Valdim Lokenbaham un Irklim – pilnvaru termiņš amatā beidzas šā gada februāra beigās, bet pārējiem trim – jūlija sākumā.

Pēc ekonomikas ministres teiktā, jauno SPRK padomes sastāvu atlasīja profesionāla atlases komisija. Jaunajai SPRK padomei, pēc Reiznieces-Ozolas sacītā, būs milzīgas atbildība saistībā ar plānoto gāzes tirgus atvēršanu, ko valdības sēdes laikā atzina arī pats SPRK padomes priekšsēdētāja amata kandidāts Irklis.

Irklis: Viens no lielākajiem izaicinājumiem - gāzes tirgus atvēršana
00:00 / 01:06
Lejuplādēt

"Regulatoram tuvākā gada laikā tik tiešām viens no atbildīgākajiem uzdevumiem būs piedalīties visos jautājumos, kas ir saistīti ar dabasgāzes tirgus liberalizāciju, tai skaitā atbalstīt Ekonomikas ministriju, izstrādājot detalizētus tirgus noteikumus, palīdzēt regulatoram izstrādāt savus noteikumus, kas arī ir virkne (..)," teica Irklis.

Ekonomikas ministre norādīja, ka SPRK padomes vadītāja amatam virzītais Irklis pēc profesijas ir jurists, kur regulāri izglītojies, tostarp ārvalstīs. Turklāt, viņam jau ir pieredze darbā SPRK padomē. "Viņš ir aktīvs, jauns, zinošs cilvēks, kurš varēs veiksmīgi šo padomi vadīt," uzskata Reizniece-Ozola.

Jaunais SPRK padomes sastāvs vēl jāatbalsta Saeimas deputātiem. Plānots, ka jaunā padome darbosies piecus gadus.

Jau vēstīts, ka pašlaik SPRK padomes priekšsēdētāja amatā ir Valdis Lokenbahs. Savukārt padomes locekļa amatā darbojas Inese Ikstena, Andris Eniņš, Gints Zeltiņš, kā arī Irklis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti