Rīta Panorāma

Intervija ar Maiju Doveiku un Ojāru Rubeni

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Ināru Pētersoni

Septiņos mēnešos nodokļu ieņēmumi par 35 miljoniem eiro atpaliek no plānotā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šā gada septiņos mēnešos nodokļu ieņēmumi ir par 35 miljoniem eiro mazāki nekā tika plānots, turklāt jūlijs šajā jomā bijis sliktāks nekā iepriekšējie mēneši, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” atklāja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Nodokļu ieņēmumu ziņā aizvadītais jūlijs ir izteikti sliktāks nekā iepriekšējie seši mēneši. Kopumā septiņos mēnešos ieņēmumi valsts budžetā ir pa 35 miljoniem eiro mazāki nekā plānots.

Tajā pašā laikā, salīdzinot ar pērno gadu, ieņēmumi pēdējos septiņos mēnešos ir par 4,5% lielāki. Tas gan arī ir mazāk nekā plānots, jo bija paredzēts 5,4% pieaugums.

Pētersone atzina, ka jūlija ieņēmumi rada bažas, īpaši sākot sarunas par nākamā gada budžetu. 

Taujāta par iemesliem šādai situācijai, VID direktore atzina, ka ieņēmumus ietekmēja Krievijas noteiktais embargo pārtikas produktiem. Tāpat bija plānoti, bet nav pieņemti virkne grozījumu, kas varētu radīt 20 miljonu eiro ieņēmumus budžetā. Kā piemēru viņa minēja grozījumus, kas ļautu VID saņemt iespējami ātrāk informāciju no kredītiestādēm.

Savukārt veiksmīgi strādājusi VID jaunā pieeja, īpaši uzmanību pievēršot atsevišķām nozarēm. Turklāt tā ir salīdzinoši lēta metode no valsts izmaksu puses. VID aizvien turpinās pastiprināti uzmanīt autoservisus, kur uzturēs ilgāk monitoringu, jo daļa uzņēmumu atgriezušies pelēkajā zonā. Tāpat vēl tiks strādāts ar skaistumkopšanas nozari.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti