Savickis apstiprina Kalvīša pretendēšanu uz «Latvijas gāzes» šefa amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekspremjers Aigars Kalvītis neatklāja, vai pietiecies konkursā uz gāzes apgādes kompānijas "Latvijas gāze" (LG) valdes priekšsēdētāja amatu, kuru augusta vidū pametīs ilggadējais uzņēmuma vadītājs Adrians Dāvis, savukārt LG padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis apstiprināja, ka Kalvīša kandidatūra attiecīgajam amatam tiekot izskatīta un viņš esot "nopietns kandidāts".

Kalvītis aģentūrai norādīja, ka patlaban notiek konkurss, tāpēc izskanējušās baumas par viņu kā nākamo LG vadītāju komentēt nevar. "Patlaban ir konkurss. Kāpēc vēlaties skriet notikumiem pa priekšu?" teica ekspremjers.

Tāpat viņš neatklāja, vai ir pieteicies konkursā uz LG vadītāja amatu.

Savukārt Savickis aģentūrai BNS norādīja, ka kandidātu vārdi LG vadītāja amatam ir komercnoslēpums, taču, ja jau ekonomikas ministre attiecīgo informāciju izpaudusi, neesot pamata slēpt, ka Kalvītis ir viens no amata pretendentiem. Kopumā esot pieci seši pretendenti, un LG padome izveidojusi triju cilvēku darba grupu ar pārstāvjiem no trim lielākajiem kompānijas akcionāriem, kas kandidātus iztaujās un tālāk virzīs izskatīšanai padomes sēdē 14.augustā.

Taujāts par Kalvīša kandidatūru LG vadītāja amatam, Savickis ekspremjeru raksturoja kā "nopietnu kandidātu". Pārējo pretendentu vārdus attiecīgajam amatam LG padomes priekšsēdētāja vietnieks neatklāja.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola ceturtdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica, ka dzirdējusi par baumām, ka Kalvītis būs nākamais LG valdes priekšsēdētājs.

"Jā es esmu dzirdējusi ziņas. Jāsaka, ka valstij nav tiešas ietekmes, LG pati izvēlas un tās akcionāri savu uzņēmuma vadību. Bet par tādām baumām, ka Kalvīša kungs varētu būt jaunais LG vadītājs nupat runā ASV, kur nesen biju darba vizītē," teica Reizniece-Ozola.

Jau rakstīts, ka LG padome par nākamo kompānijas valdes priekšsēdētāju plāno lemt 14.augustā. Savickis iepriekš atklāja, ka potenciālo kandidātu vidū ir gan vietējie, gan ārvalstu speciālisti, taču to vārdus nevar atklāt.

Tāpat vēstīts, ka LG valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi veic augsta līmeņa vadītāju meklēšanas kompānija "Pedersen & Partners". Sākotnēji amatam pieteikušies daudz pretendentu, taču pēdējai kārtai izvirzīti pieci seši cilvēki.

LG pārstāvji maija beigās paziņoja par Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības, dažus mēnešus pirms beidzas viņa darba līgums ar uzņēmumu.

LG nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), Krievijas "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" biržas otrajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti