Dienas ziņas

LNO – balets "Raimonda"

Dienas ziņas

Noskrien 107 km no Rīgas līdz Valmierai

Uzņēmēji Aizkraukles pusē eksperimentē

Saldējums ar sinepēm, šokolāde ar čili - uzņēmēji Aizkraukles pusē eksperimentē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saldējums ar sinepēm, šokolāde ar čili - šādi eksperimenti ļauj radīt jaunus produktus, kas mazajiem uzņēmējiem palīdz iekarot arī eksporta tirgu. Lai gan tas nav viegli, vēlme darboties nav apsīkusi.  Uz pārnovadu uzņēmēju dienām Aizkrauklē sestdien, 28.martā, savu produkciju izrādīt bija ieradušies vairāk nekā 170 novadu uzņēmēju.

Sēlijā uzziedinātās dzeltenās narcišu taurītes sestdienas rītā sagaida ikvienu, kurš dodas palūkot, ko ražo vietējie uzņēmēji, un vilties nenākas. Uz pārnovadu uzņēmēju dienu sabraukuši vairāk nekā 170 vidējie un mazie uzņēmēji no Aizkraukles un apkaimes novadiem.

"Viegli nav uzņēmējiem, bet es nevarētu teikt, ka mums uzņēmēji būtu tādi - kaut kas drusku notika un nolaida spārniņus, nē viņi ir malači, to mēs arī šodien redzam," stāsta Aizkraukles novada attīstības plānotāja Ilona Kāgane.

Aizkraukliešu jaunākais produkts ir želejkonfektes, bet turpat līdzās uz Krieviju domātās šokolādes atgādina par nebūšanām ar lielo kaimiņvalsti. "Visas olas vienā groziņā" uzņēmums nekad neesot licis, tāpēc joprojām varot domāt par attīstību.

"Krievija mums ir tikai desmit procenti no eksporta tirgus, bet pārējais šeit, uz vietas un Eiropas Savienības valstīm," atklāj SIA ''Mikas M'' pārstāvis Andrejs Saļņikovs. Jautāts, vai viegli iekļūt Eiropā ar Latvijas garšas kārpiņām raksturīgiem saldumiem, uzņēmējs saka: "Nav tik viegli, bet mēs cenšamies. Tirgus jau ir lielākoties sadalīts, ienākt kaut kam jaunam ir ļoti grūti, un tāpat neviens nepalīdzēs. Tikai ar garšu, kvalitāti un patiesību."

Laikā, kad ekonomika stagnē, aizkrauklieši arī parādījuši piemēru, kā uzņēmēji var sadarboties un veidot kopīgu piedāvājumu. Šāda ideja radusies kafejnīcas īpašniecei, kurai bieži nākas klāt viesību galdus. "Tas vairāk ir vasarā, kad sākas kāzu laiks. Tad arī atnāk jaunais pāris pasūtīt galdus. Bieži jautā, kur var izcept kūku, pasūtīt ziedus. Un tad mēs piesaistām mūsu pašu pilsētā," teic SIA ''Solo'' direktore Ināra Čeiča.

Joprojām tiek dibināti arī jauni uzņēmumi, vien, salīdzinot ar ''treknajiem gadiem'', tas notiek piesardzīgāk. "Ja agrāk bija tā, ka sākumā domāja - tikai SIA un mēs uzreiz esam uzņēmums, tad šodien no mazumiņa sāk. Vairāk piedomājot un tā lēnītiņām aug," norāda Aizkraukles novada attīstības plānotāja Ilona Kāgane.

Pārnovadu uzņēmēju diena Aizkrauklē šogad notika ceturto reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti