Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja amatā virza Irkli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja amatā virza līdzšinējo padomes locekli Rolandu Irkli, liecina EM izskatīšanai valdībā iesniegtie protokollēmuma projekti.

Savukārt SPRK padomes locekļa amatā tiek virzīts ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (Zaļo un zemnieku savienība) pašreizējais biroja vadītājs, bijušais EM valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele.

Vēl komisijas padomē tiek virzīta EM Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore Rota Šņuka, bijušais VAS "Latvijas pasts" valdes loceklis Imants Mantiņš, kā arī Intars Birziņš, kurš saskaņā ar LETA vēstīto pašlaik ir Konkurences padomes analītiskā departamenta direktors.

Jauno SPRK padomi plānots ievēlēt uz pieciem gadiem.

Jau vēstīts, ka pašlaik SPRK padomes priekšsēdētāja amatā ir Valdis Lokenbahs. Savukārt padomes locekļa amatā darbojas Inese Ikstena, Andris Eniņš, Gints Zeltiņš, kā arī Irklis.

Irklis iepriekš ziņu aģentūrai LETA norādīja, ka regulatora vieni no atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem tuvākajos gados lielākoties būs saistīti ar iecerēto dabasgāzes tirgus atvēršanu.

"Regulatora pienākums būs uzraudzīt pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora nodalīšanas procesu, vērtēt tā atbilstību likumam un sertificēt jaunizveidoto un nodalīto uzņēmumu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām. Vienlaikus SPRK būs gan jāpiedalās ar tirgus darbību saistītu normatīvo aktu izstrādē, gan arī pašam jāsagatavo un jāpieņem vairāki ar dabasgāzes tirgu saistīti normatīvie akti. Ļoti svarīgi būs jau no pirmās atvērta tirgus darbības dienas nodrošināt vienlīdzīgu attieksmi pret visiem tirgus dalībniekiem, sekmēt konkurenci un patērētāju tiesības izvēlēties sev atbilstošākos tirgus piedāvājumus," iepriekš LETA norādīja Irklis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti