Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem segs 1,9 miljonu eiro zaudējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja Satiksmes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu, kas paredz piešķirt 1,9 miljonus eiro sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem zaudējumu segšanai, informēja ministrijā.

Tas nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību un 2014.gada zaudējumu kompensēšanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem pārvadājumos ar autobusiem.

Kopējais valsts piešķirtais finansējums 2014.gadam sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai pārvadājumos ar autobusiem ir 33,5 miljoni eiro.

Ministrijā gan norāda, ka pirmā pusgada zaudējumu un sabiedriskā transporta pakalpojumu ieņēmumus un izdevumus ietekmējošo faktoru dēļ šogad papildus valsts budžetā piešķirtajam finansējumam vēl nepieciešami 2,6 miljoni eiro.

Atsevišķiem uzņēmumiem pēc pirmā pusgada rezultātiem nav kompensēti vismaz 30% no zaudējumiem, kas rada finansiālas problēmas norēķinos ar uzņēmuma darbiniekiem un piegādātājiem. Tāpēc, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību līdz gada beigām (sevišķi lauku rajonos), pakalpojumu sniedzējiem no papildus nepieciešamā finansējuma 2,6 miljoniem eiro uz šo brīdi ir vajadzīgi 1,9 miljoni eiro, kas ir aprēķināts nesegto zaudējumu apjoms bez valsts garantētās peļņas.

Ievērojot to, ka valsts garantētā peļņa atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam tiek aprēķināta par kalendāro gadu, sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem peļņas daļa būtu aprēķināma un izmaksājama 2015.gadā, skaidro ministrijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti