Rīga lidostas akcionāri apstiprina Jurjevu valdes priekšsēdētāja amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Satiksmes ministrija kā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" akcionāra pārstāve ir devusi piekrišanu padomes lēmumam par lidostas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu ievēlēšanu, priekšsēdētāja amatā apstiprinot padomes izvirzīto Armandu Jurjevu, informē ministrijā.

Savukārt valdes locekļu amatos apstiprinātas Ilona Līce, Lauma Jenča un Irina Feļdmane.

Padome lidostas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatiem nominēja pārstāvjus atbilstoši Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijām, ņemot vērā kandidātu profesionalitāti, kompetenci un pieredzi, atzīmē ministrijā.

Jurjevam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze starptautiskā biznesa vidē. Sākotnēji starptautisko pieredzi viņš ieguvis, strādājot par ASV fonda "International Executive Services Corps" direktoru. Viņš bijis arī IBM Latvijas biroja vadītājs un "Telenor Media" grupai piederošo uzņēmumu SIA "Interinfo Latvija" un SIA "Baltic Delfi Internet Search" direktors.

Jurjevs strādājis arī par "Telenor Media" grupas projektu vadītāju Maskavā, veicot divu grupas uzņēmumu darbības konsolidāciju. Kopumā uzņēmumā bija nodarbināti apmēram 400 darbinieki. Savukārt Norvēģijā bāzētajā uzņēmumā "Telenor Media Holding" viņš ieņēma biznesa attīstības menedžera amatu. Šajā uzņēmumā Jurjevs izstrādāja biznesa stratēģiju, ieviešot to septiņos grupas uzņēmumos Baltijas valstīs, Austrumeiropā un NVS.

Vienlaikus Jurjevs darbojies dažādās sabiedriskajās organizācijās, kuras veic aktīvu starptautisko sadarbību. Viņš bija Latvijas Noguldījumu garantiju fonda valdes loceklis, Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrības valdes loceklis. Patlaban Jurjevs ir Latvijas Ekonomikas attīstības fonda biedrs un biedrības "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls" valdes loceklis.

Atbilstoši datubāzes "Firmas.lv" informācijai Jurjevs ir konsultāciju kompānijas "Athena Consulting" vienīgais īpašnieks un valdes loceklis, SIA "Mediate" vienīgais valdes loceklis, līdzīpašnieks un valdes loceklis SIA "AA Partneri", kā arī darbojas biedrības "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls" vadībā un ir likvidējamā Franču gastronomijas kluba valdes priekšsēdētājs.

Iepriekš viņš ieņēmis amatus Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrībā, nu jau likvidētajā partijā "Jaunlatvija", SIA "Baltic Internet Search" un citos uzņēmumos.

Kāda Armanda Jurjeva vārds figurē arī tā sauktajos Panamas papīros, kur viņš minēts kā Britu Virdžīnu salās reģistrētā uzņēmuma "Kingsrose Books Corporation" akcionārs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Jurjevs 2008.gadā kandidēja uz Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amatu. Toreiz šim amatam tika izvēlēts Edgars Kots. Savukārt 2009.gadā Jurjeva vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu.

Jau vēstīts, ka lidostas "Rīga" akcionāru sapulce 20.jūnijā atbalstīja uzņēmuma padomes priekšlikumu no lidostas valdes atbrīvot tās priekšsēdētāju Andri Liepiņu un valdes locekli Ilmāru Upenieku. Par uzņēmuma valdes pagaidu priekšsēdētāju tika apstiprināta līdzšinējā valdes locekle Ilona Līce.

Lidostas "Rīga" padomes izsludinātajā konkursā uz valdes priekšsēdētāja un četru valdes locekļu amatiem tika saņemti 63 pieteikumi.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, lidostas "Rīga" apgrozījums 2015.gadā bija 49 090 248 eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā, kad lidostas apgrozījums bija 44 885 457 eiro. Lidostas peļņa pērn bija 1 150 876 eiro salīdzinājumā ar 134 678 eiro peļņu gadu iepriekš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti