Panorāma

Londonā diskutē par Latvijas drošību

Panorāma

Nacionālā apvienība pulcējas kongresā

Atklāts radošo industriju biznesa inkubators

Rīgā atklāj Radošo industriju inkubatoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) piektdien, 9.decembrī, Rīgā atklāj Radošo industriju inkubatoru, kam būs pieejami nepilni septiņi miljoni eiro topošo un jauno uzņēmēju atbalstam. Šis inkubators būs pirmais no kopumā 15 biznesa inkubatoriem Latvijā.

Biznesa inkubators ir vieta, kurp jauns uzņēmējs var doties ar savu ideju un pretī sagaidīt finansiālu, informatīvu un praktisku atbalstu kompānijas starta soļiem. Ieguldot vairāk nekā 30 miljonus eiro – Eiropas un valsts līdzekļu – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra dažādās vietās Latvijā izveidojusi 15 jaunus biznesa inkubatorus.  

Kā stāsta LIAA direktors Andris Ozols, lai gan Radošo industriju inkubators atrodas Rīgā, tas apkalpos uzņēmējus visā Latvijā. Turklāt zīmīgi esot kā pirmo atklāt tieši šo inkubatoru, tā apliecinot, ka Latvijas ekonomikā būtisks pienesums ir arī radošo profesiju darbs.

Rīgā atklāj Radošo industriju inkubatoru
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

"Visi šie inkubatori sniedz pakalpojumus plašākā teritorijā nekā pilsētā vai novadā, kur tie ir izvietoti. Atklāt mūsu inkubatoru kopu tieši ar radošo inkubatoru ir īpaši patīkami.

Visos pārējos inkubatoros arī noteikti būs jaunieši, kuri ir radoši, bet šajā nosaukumā ietvertais vairāk paredz mērķtiecīgu darbu ar radošajām profesijām.

Manuprāt, arī zīmīgs notikums, ka mēs radošo profesiju lomu ekonomikā izceļam kā svarīgu," sacīja Ozols.

Rīgā esošais Radošo industriju inkubators un 14 reģionālie biznesa inkubatori visā Latvijā nodrošinās uzņēmējiem nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai.

No visiem Latvijā strādājošajiem, radošajās industrijās – tādās kā arhitektūra, dizains un reklāma – pašlaik darbojas nedaudz vairāk nekā 5% cilvēku. Taču mūsu valsts radošā biznesa potenciāls ir daudz lielāks, uzskata gan kultūras, gan ekonomikas nozares pārstāvji. 

Radošo industriju biznesa inkubators varētu dot jaunu atspērienu šim uzņēmējdarbības virzienam. Pieteikties biznesa inkubatorā varēs līdz 20. decembrim. Pirmajā gadā tiks atbalstīti 10 jaunie uzņēmēji. Tie, kas vēl svārstās vai kuru iecerētā biznesa ideja ir perspektīva, varēs nākt uz bezmaksas konsultācijām.

Agnese Rūsiņa ražo dizaina lietas - ūdensnecaurlaidīgus aksesuārus un apģērbus. Biznesu sākusi pērn martā – citā inkubatorā.

“Mēs atnācām tikai ar pirmajiem prototipiem izstrādātajiem, bet palīdzība mums bija ļoti būtiska, it īpaši tajā pirmajā periodā, kad visas tās lietas, kas saistījās ar grāmatvedību, kas saistījās ar mārketinga stratēģijas izstrādi un īstenošanu, un pirmajiem materiāliem, ko varētu rādīt klientiem, tas bija ļoti būtiski, ka inkubators mums ar to palīdzēja,” saka SIA “Rain is AR” Agnese Rūsiņa.

Tā kā pieredze bija tik laba un atbalsts jaunajiem uzņēmējiem pienākas četrus gadus, Agnese pieteiksies arī jaunajā radošo industriju biznesa inkubatorā. Tas, ka no 15  LIAA inkubatoriem pirmais tiek atklāts tieši radošajai nozarei, ir zīmīgi, saka aģentūras direktors.

“Latvijā inteliģence, radošie cilvēki lielā mērā nosaka toni kultūrā, toni arī valsts stājā un atpazīstamībā, bet tieši ekonomikā daudz par maz. Tieši tādēļ mums ir liels prieks par tiem ražotājiem, kas pievienoto vērtību caur dizainu, caur savu mācēšanu un izdomu pelna lielāku naudu sev un arī savai valstij,”  saka Ozols. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti