Rēzeknes ieņēmumi šogad plānoti mazāki, bet tēriņi – lielāki nekā pērn

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē ceturtdien, 19.janvārī, apstiprināts pilsētas budžets 2017.gadam. Rēzeknes pilsētas konsolidētā budžeta ieņēmumi šogad tiek prognozēti 30,5 miljoni eiro, kas ir mazāk nekā pērn. Savukārt pilsētas tēriņi 2017.gadā plānoti lielāki nekā iepriekšējā gadā, proti, 34,6 miljoni eiro.

Lielākie izdevumi paredzēti izglītības sfērā, atpūtai, sportam, kultūrai, reliģijai, kā arī sociālajai aizsardzībai. Trīs Rēzeknes domes opozīcijā esošie deputāti nobalsoja pret budžeta apstiprināšanu. 

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Saskaņa") norādījis, ka šis varētu būt viens no lielākajiem budžetiem Rēzeknes pilsētas vēsturē. "Tas ir jaunu darbavietu budžets. Varam to nosaukt arī par attīstības budžetu," teica Bartaševičs.

Pēc viņa sacītā, pašreiz plānotie izdevumi ir  34,6 miljoni eiro, taču, visdrīzāk, sākoties Eiropas struktūrfondu realizācijai, tēriņu summa varētu pieaugt par 10 miljoniem eiro vai lielākā apmēra.

"Varu teikt, ka tas būs lielākais budžets mūsu vēsturē, jo, ja mēs pieliksim vēl 10 miljonus, tie būs jau 44 miljoni eiro, un tāda budžeta mums nav bijis. Protams, tas ir ar struktūrfondu naudu," piebilda pilsētas mērs.

Lielākie plānotie Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansētie projekti 2017.gadā:

  • Olimpiskā centra "Rēzekne" būvniecība -  3,6 miljoni eiro;
  • Nakts patversmes – atskurbtuves izveide, rekonstruējot ēku Rēzeknē, Bukmuižas ielā 3, – 429 000 eiro;
  •  Piemiņas vietas izveide Latgales kongresa simtgadei Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 61, – 554 900 eiro.

Lielākie Eiropas Savienības līdzfinansētie projekti 2017.gadā Rēzeknē:

  • Bijušās katlu mājas Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 155A, atjaunošana un pārbūve, izveidojot biznesa centru un ražošanai paredzēto publisko infrastruktūru – 1,1 miljons eiro;
  •  Industriālo teritoriju tīklojuma izveide uzņēmējdarbības veicināšana Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novados – 2,5 miljoni eiro; 
  • Projekts "Atbalsts komercdarbības attīstībai, izveidojot Kovšu ezera parka darbībai nepieciešamo publisko infrastruktūru" – 1,3 miljoni eiro;
  • Uzņēmējdarbības veicinošās infrastruktūras izveide rūpniecisko teritoriju atjaunošanai Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) teritorijā – 3,3 miljoni eiro;
  • Latgales ielas pārbūve posmā no Daugavpils ielas līdz Ludzas ielai Rēzeknē – 2 miljoni eiro;
  • Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldes ēkas energoefektivitātes uzlabošana – 900 000 eiro. 

Tāpat šogad plānots atmaksāt aizdevumu pamatsummas Valsts kasei – 1 717 194 eiro, kā arī veikt procentu maksājumus 182 567 eiro. 2017.gadā tiek plānoti jauni aizņēmumi 3,8 miljonu eiro apmērā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti