Pusdiena

Krievijā sāktas tiesvedības pret vakar aizturētajiem protesta akcijas dalībniekiem

Pusdiena

Agešinam iekļūstot Liepājas domē, Saeimas mandāts pienāktos izslēgtajam Miloslavskim

Remontdarbu dēļ samazinājies pircēju skaits Rīgas Centrāltirgū

Remontu dēļ Rīgas Centrāltirgū mazāk pircēju; līdz aktīvai sezonai sola tikt galā ar darbiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz ar remontdarbu sākšanu Rīgas Centrāltirgū pircēju kļuvis mazāk. Tā Latvijas Radio atzinuši vairāki tirgotāji, kurus skāruši tirgus teritorijas sakārtošanas darbi. Tirgus vadība iecerējusi remontus pabeigt līdz aktīvās tirdzniecības sezonas sākumam maijā.

No Gogoļa ielas laukuma līdz Prāgas ielai atklātās teritorijas seguma nomaiņas budžets, ieskaitot rudenī veiktos darbus, ir gandrīz 600 000 eiro, norāda Centrāltirgū. Remontdarbi Rīgas Centrāltirgus teritorijā sākušies pirms nedēļas un šobrīd tirgus ierasto izskatu mainījis – liela teritorijas daļa ir nožogota un apmeklētāji maldās, pirms atrod vajadzīgās preces.

Rīgas Centrāltirgū pusdienlaikā manāma rosība. Taču ierastais tirgus iekārtojums mainījies – tagad atsevišķu teritoriju ielenc žogs, notiek remontdarbi. Dzirdams, kā cilvēki viens otram taujā, kā izkļūt vai kā atrast konkrētus produktus.

Pircējs Jānis stāv pie nožogotās teritorijas un raugās uz remontdarbiem: „Iepirkties es braucu, bet pārsteigums ir tas, ka te ir remontdarbi. Es parasti braucu te pirkt, te ir lētāki tomāti, gurķi, paprika. Un es gribēju… un skatos – nekā!”

Jānis iepriekš iepirkās tieši tur, kur šobrīd rosās strādnieki: „Nu, viņi iežogoti. Parasti šeit bija visa tā strīpa. Šajā strīpā es iepērkos uzreiz aiz paviljona.” Tagad gan šajā vietā ir tukšs. Jānim vajadzīgie dārzeņi atrodami pretējā pusē, apejot nožogoto teritoriju, kur notiek remonts.

Remontdarbus plāno pabeigt līdz 20.aprīlim. „Nēģu ielas laukums bija izbūvēts pagājušajā gadā rudenī pirms ziemas. Kā mēs redzam, peļķu šeit nav, viss ir ļoti smuki un labi iekārtots, tāpēc mēs viņu varējām remonta laikā ļoti labi izmantot pārtikas produktu tirdzniecībai. Galdi ir izvietoti šeit, un tirdzniecība arī notiek. Kā mēs redzam, galdi ir pilni ar augļiem un dārzeņiem, un blakus Prāgas ielā starp piena paviljonu un gaļas paviljonu notiek aktīvā būvniecība. Mēs kārtojam otrās kārtas teritoriju, un 30 dienu laikā tā būs sakārtota. Sākām mēs 20.martā,” saka Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Morozovs nesatraucas, ka tirgus apmeklētāju skaits remonta dēļ varētu samazināties: „Kamēr tā nav aktīvā sezona, es domāju, ka tirgus pircēju daudzums nesamazināsies. Bet uz aktīvo tirdzniecības sezonu tas tieši palielināsies, jo tā vide, kurā mēs atrodamies, būs gan simpātiskāka, gan arī labāka. Cilvēkiem būs patīkamāk uz šejieni atnākt.”

Vairāki tirgotāji, kurus skāra remontdarbi, Latvijas Radio stāsta, ka apmeklētāju kļuvis mazāk. Pie žoga, aiz kura norit darbi, kāda sieviete piestiprina plakātus. Tie vēstī, kur atrast zāļu tējas. Uzzīmēts arī virziens, kā nokļūt galamērķī.

„Re, kur mans galds bija. Pienāks pie žoga, tālāk netiek un aizies projām. Tāpēc es šeit lieku. Nekas traks nav. Ļoti labi, ka taisa. Nu, dabīgi, ka ir mazāk. Bet būs labs ceļš, ies dāmas uz augstiem papēžiem, viss būs labi,” saka pārdevēja, piebilstot – šis laiks jāpārdzīvo.

Nožogota ir ne tikai teritorija, kur šobrīd norit remontdarbi, bet arī cita vieta pie paviljoniem, kur vēl nav sakārtots. Tur cilvēki tirgo aiz nožogojuma, un redzams, kā preces piedāvā, pasniedzot caur žoga rūtīm.

„Protams, mazāk remonta dēļ,” saka atzīst kāda drēbju pārdevēja aiz nožogojuma. Taču tagad strādnieki nožogojumu nedaudz pārvieto, lai cilvēki varētu pienākt pie tirgošanas vietas.

„Tas žogs, kur slēgtā teritorija atrodas, attiecīgi cilvēki no moduļiem tirgojas, viņi noslēguši līgumu, un šodien tas žogs tiks atbrīvots pirms moduļiem. Un tās tirdzniecības caur žogu vairs nebūs. Būs tie moduļi atbrīvoti, bet žogs paliks.

Žogs paliks tur, kur teritorija vēl nav sakārtota,” saka Rīgas Centrāltirgus vadītājs.

Ar slēgtās teritorijas nomnieku tirgus vadībai jau ilgstoši ir nesaskaņas. Šīs teritorijas platība ir aptuveni 7700 kvadrātmetru. Par daudzajiem šajā teritorijā atklātajiem pārkāpumiem un saistību nepildīšanu Rīgas Centrāltirgus ar SIA „Mercados” līgumu lauza. Tikmēr ilggadējais nomnieks pārmetumus noraida un vērsies tiesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti