Reģistrētais bezdarbs samazinājies līdz 8,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kopš gada sākuma ir par 13 tūkstošiem samazinājies bezdarbnieku skaits, sasniedzot 8,2%. Tomēr aizvien saglabājas milzīgas atšķirības dažādos reģionos, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores vietniece Sandra Šimkus.

Salīdzinot ar šā gada sākumu, pašlaik bezdarba rādītāji turpina kristies. Pašlaik reģistrēti 80 tūkstoši bezdarbnieku, savukārt gada sākumā tie bija 93 tūkstoši. Šimkus šo samazinājumu sauc par būtisku.

Reģistrētā bezdarba līmenis ir 8,2%, informēja NVA pārstāve.

Taču joprojām ir milzīgas reģionālās atšķirības, uzsver Šimkus. Rīgā bezdarbs varētu būt zem 6%, savukārt citos atsevišķos reģionos tas ir divas vai vairākas reizes lielāks.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad NVA prognozē bezdarba pieaugumu par pusprocentpunktu rudens-ziemas sezonā. „Noteikti ne kā milzīga tendence vai izteikts pieaugums, nē,” piebilst Šimkus.

Viņa norāda, ka nav vienas konkrētas iedzīvotāju grupas, kurai ir visgrūtāk atrast darbu. Tomēr lielākas problēmas ar nodarbinātību ir cilvēkiem ar zemu izglītības līmeni, pieredzi mazkvalificētās nozarēs.

„Ja runājam par bezdarbniekiem ar augstāko izglītību, tad tendence ir par labu vīriešiem. 8,8 tūkstoši sieviešu ar augstāko izglītību ir reģistrētas kā bezdarbnieces un tikai 3,5 tūkstoši vīriešu,” pastāstīja NVA pārstāve.

Samazinājies ilgstošo bezdarbnieku skaits par 4,7 tūkstošiem.

„Attiecībā uz ilgstošajiem bezdarbniekiem, meklējam individuālus ceļus un pieejas. Tas ir milzīgs darbs, kas paveikts sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem, lai aktivizētu šos ilgstošos bezdarbniekus.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti