Rīta Panorāma

Cīnās ar ceļa zīmju zagļiem

Rīta Panorāma

Paldies par spēku un izturību!

Telefonintervija ar Māri Balodi

PVD pieļauj atsevišķu Latvijas uzņēmumu izslēgšanu Krievijā no importētāju saraksta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc Krievijas federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" pārbaudēm Latvijā no importētāju saraksta varētu izslēgt atsevišķus uzņēmumus, ne visu produktu veidu, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

Balodis pauda, ka Krievijas veterinārā dienesta pārbaude ir normāla darba situācija, kurā tiek pārbaudīta uzņēmumu paškontroles sistēma. Viņš arī pārliecināts, ka pārbaude nav saistāma ar kādām būtiskām izmaiņām Latvijas produktu kvalitātē, jo tādas nav notikušas.

Pārbaudes rezultāti būs zināmi pēc tam, kad inspektori būs devušies atpakaļ uz Krieviju un būs iesniegtas atskaites.

Taujāts, vai pārbaužu rezultātā varētu būt kādas izmaiņas ar Latvijas produktu eksportu uz Krieviju, PVD direktors norādīja – runa nevarētu būt par produktu veidiem, bet izslēgt no importētāju saraksta varētu vien atsevišķus uzņēmumus.

Balodis gan neatklāja, kuros uzņēmumos notiek pārbaudes.

Kā ziņoja aģentūra BNS, "Rosseļhoznadzor" eksperti vizītē Rīgā šonedēļ pārbaudīs piecus Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumus, tostarp "Gamma-A", "Līcis-93", "Rānda", "Unda" un "Roja F.C.T.".

Četri mazāki zivju pārstrādes uzņēmumi, kuriem nav sertifikāta eksportam uz Krieviju, gribētu, lai "Rosseļhoznadzor" inspektori paviesojas to ražotnēs. Pagaidām nav zināms, vai inspektori šīs vēlmes ņems vērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti