PVD: Pavasarī putnu gripas varbūtība Latvijā ir ļoti liela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Aprīlī, kad sāksies gājputnu migrācija, putnu gripas uzliesmojuma varbūtība Latvijā ir ļoti liela, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" trešdienas, 8.februāra, rītā sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis.

Viņš uzsvēra, ka gājpuntu migrācijas laikā būs jāsadzīvo ar putnu gripas draudiem. Lai arī Latvijā un pārējās Baltijas valstīs putnu gripa nav atklāta, tomēr citur Eiropā - tostarp Latvijai tuvās valstīs - tā jau ir konstatēta.

Balodis atgādināja, ja saimniecībā ar divām vistām ir iekļuvis putnu gripas vīruss, tad ierobežojumi var skart netālu esošo saimneicību ar miljons vistām.

Vēstīts, lai pasargātu putnkopības nozari no iespējamās putnu gripas izplatības, šogad laikā no 1.marta līdz 1.jūnijam plānots noteikt aizliegumu turēt laukā vistas, pīles, zosis un citus mājputnus.

Jau 12 Eiropas valstīs uzliesmojusi putnu gripa un nācies nokaut un iznīcināt vairāk nekā trīs miljonus mājputnu. Vīruss konstatēts savvaļas ūdensputniem arī pavisam netālu - Dānijā, Zviedrijā un Somijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti