Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Daci Baumani

Rīta Panorāma

Šogad nozagti jau 300 velosipēdi

Telefonintervija ar Ernestu Zavadski

PVD: Krievu kolēģu pretenzijas pret Latvijas šprotēm var būt saistītas ar ES un Maskavas attiecībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas uzraudzības departamenta direktors  Ernests Zavadskis pieļauj, ka Krievijas pārtikas uzraugu pretenzijas pret Latvijas zivju konservu ražotājiem radīja nevis nopietni higiēnas pārkāpumi, bet gan ES un Krievijas attiecības.

Viņš pastāstīja, ka kontroles līmenis Latvijas zivju konservu ražošanas uzņēmumos ir pietekams, uzņēmējiem ir tiesības eksportēt savu produkciju uz Krieviju, un, iespējams, Krievijas federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" pārbaudes Latvijas uzņēmumos saistītas ar ES un Krievijas attiecībām.

Viņš norādīja, ka vienlaicīgi ar Krievijas uzraugiem trīs lielākos Latvijas zivju rūpniecības uzņēmumus pārbaudīja arī ASV kolēģi, un viņi nepiekrita Krievijas kritikai.

Zavadskis gan atzina, ka šprotēm var būt problēmas ar veselībai kaitīgās vielas benzopirēna satura līmeni, kas var dažkārt pārsniegt atļauto daudzumu, un periodiski neatbilstības konstatē un cenšas novērst.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" pārbaudēm Latvijā no importētāju saraksta varētu izslēgt atsevišķus uzņēmumus, ne visu produktu veidu.

Pārbaudes rezultāti būs zināmi pēc tam, kad inspektori būs devušies atpakaļ uz Krieviju un būs iesniegtas atskaites, tas var prasīt aptuveni divus mēnešus.

Aģentūra BNS ziņoja, ka "Rosseļhoznadzor" eksperti vizītē Rīgā šonedēļ pārbaudīs piecus Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumus, tostarp "Gamma-A", "Līcis-93", "Rānda", "Unda" un "Roja F.C.T.".  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti