Rīta Panorāma

Rīt atklās atjaunoto Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. Intervija ar Baibu Šmiti

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar premjerministru Māri Kučinski

Premjers: Situācija ar taksometru nodokļiem nopietna; varētu ieviest patentmaksājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Situācija ar mikrouzņēmumu nodokļa izmantošanu, lai samazinātu kopējo nodokļu apjomu, taksometru nozarē ir nopietna, un nodokļu optimizēšanu varētu apkarot, ieviešot patentmaksājumus, intervijā LTV “Rīta panorāmai” sacīja premjers Māris Kučinskis. 

LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens”, pētot lielākos taksometru pakalpojumu nozari un tās pamanāmākos spēlētājus,  atklāja, ka "Baltic taxi" izmanto uz mikrouzņēmumiem būvētu shēmu, kas ļauj apiet pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksāšanu, kā arī nenodrošina sociālās garantijas pašiem šoferiem. Savukārt "Panda taxi" zīmola dīleri jautājumā par nodokļu maksāšanu kļūst gaužām nerunīgi.

Premjers LTV “Rīta panorāmai” sacīja, ka apzinos, ka situācija ir nopietna, “situācija ir stipri dīvaina”.  Kad izveidoja mikrouzņēmuma nodokli, nevienam sapņos nerādījās, ka katrs taksometrs būs atsevišķa firma, bet izrādījās, ka cilvēkiem izdomas netrūkst.

Mikrouzņēmuma nodokļa režīms būs spēkā līdz gada beigām, un tad to plānots pārskatīt, atļaujot šādu nodokļa režīmu izmantot tikai tiem, kas uzsāk biznesu, pārējiem šādas privilēģijas būs liegtas. Savukārt taksomtriem varētu ieviest  patentmaksājumus par katru automašīnu. To gan visticamāk envarēs izdarīt ātrāk par 1.janvari. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti