Rīta Panorāma

Džeza koncerts TRIBUTE TO IVO ROBIČ

Rīta Panorāma

Vēl var pieteikties "ZZ Čempionātam"

Intervija ar premjerministru Māri Kučinski

Premjers: Ministriju budžeta vēlmes desmitkārt pārsniedz iespējas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nākamā gada valsts budžeta izstrādē ministrijas pieteikušas iniciatīvas pusmiljarda eiro apmērā, lai gan nākamā gada budžetā pēc aizsardzības vajadzību apmierināšanas būs iespējams sadalīt 50 miljonus eiro, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Pēc Ministru kabineta vadītāja sacītā, šāda vēlmēs balstīta domāšana bija vērojama arī darbā pie valdības rīcības plāna, tāpēc arī uzdots ministriju plānus pārstrādāt.

"Nevaram taisīt sapņu grāmatu, kas pēc tam nevienam nebūs īsti vajadzīga," teica Kučinskis. Viņš piebilda, ka ministrijas rīcības plānā piedāvājušas ierakstīt arī deklaratīvas frāzes un pašsaprotamus lietas, ko jau dara ikdienā.
 
Premjers atturējās nosaukt tās ministrijas, kuru iesniegtie rīcības plāni bijuši vissliktākie.

Viņš atzīmēja, ka nav noticis nekas ārkārtējs un šīs nedēļas otrajā pusē kopā ar Finanšu ministriju un pārējām ministrijām varētu noslēgt darbu pie plāna.

Vaicāts par bažām saistībā ar kavēšanos Eiropas Savienības (ES) fondu apguvē, premjers norādīja, ka izveidotā darba grupa risina problēmu jautājumus. Pēc premjera sacītā, attiecīgajām iestādēm ir doti "ļoti konkrēti uzdevumi".

Premjers norādīja, ka infrastruktūras un pašvaldībām svarīgu ES fondu projektu īstenošanā kavēšanās nebūs. Bažas ir par dažiem vides projektiem un atsevišķām Ekonomikas ministrijas programmām.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents nav apmierināts ar ministriju iesniegtajiem nozaru rīcības plāniem un uzdevis tos pārstrādāt.

Ministrijām nozaru rīcības plāni bija jāiesniedz līdz 30.martam. Divas to nav izdarījušas vispār, bet pārējo ministriju iesniegto plānu kvalitāte neatbilst kritērijiem, par kuriem tika panākta vienošanās valdības deklarācijas apstiprināšanas laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti