Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Valdi Keri

Rīta Panorāma

Intervija ar Reini Sējānu un Elzu Leimani

Intervija ar premjeru Māri Kučinski

Premjers: Indikācijas rāda – Baltijas valstis šonedēļ spēs vienoties par «Rail Baltica» virzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sākums kopīgai Baltijas valstu sadarbībai “Rail Baltica” būvē ir diezgan pagrūts, intervijā Latvijas Radio atzina satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība). Tomēr indikācijas rāda, ka Baltijas valstis šonedēļ spēs vienoties par projekta virzību, intervijā LTV pauda premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Augulis atklāja, ka šobrīd lielākās diskusijas ir par nolīgumu, kas regulētu iepirkumu veikšanu: “Tas ir nolīgums starp valstīm par to, kādā veidā tiek realizēts projekts nākamajos etapos, kādus iepirkumus veic kopējā kompānija “Rail Baltica”. Ir diezgan loģiski, ka nav jēgas to, kas visiem ir vajadzīgs, pirkt katram atsevišķi, bet ka tas ir viens kopīgs iepirkums. Piemēram, signalizācijas un tādas lielas lietas, kas visiem jebkurā gadījumā būs vienādas,” skaidroja Augulis. Turklāt šādos lielos iepirkumos ir iespēja panākt zemāku cenu.

Lēmumu par to, kā veikt iepirkumus, varētu pieņemt trešdien, 7.septembrī, tiekoties Briselē. Šobrīd iebilst Lietuva, bet Latvija un Igaunija ir vienojušās par to, kā veikt iepirkumus.

Tomēr visas iesaistītās puses apzinoties, ka strīdos nedrīkst vilkt projektu garumā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Arī premjers uzsvēra, ka domstarpības starp Latviju un Igauniju ir beigušās, taču nesaprotama esot Lietuvas vilcināšanās. Kad valstis vienojās, Lietuva nolēma paņemt pauzi.

Kučinskis gan pauda – esot indikācijas, ka valstis šonedēļ gaidāmajā sanāksmē spēs vienoties par “Rail Baltica” virzību.

Iepriekš LTV raidījums “De facto” vēstīja, ka "Rail Baltica" projektā par  tā saukto finansēšanas un īstenošanas modeli saskaņā ar plānu Latvijai, Lietuvai un Igaunijai bija jāvienojas jau pirms gada. Taču valstis nespēj vienoties par to, kā projektā organizēs iepirkumus.

Šonedēļ paredzēta kārtējā “RB Rail” padomes sēde. “Ja 7.septembrī nebūs ļoti fundamentāla vienošanās par finansēšanas un īstenošanas modeli, es ar aizrautu elpu skatīšos, kas notiks pēc tam," atzina kopuzņēmuma “RB Rail” vadītāja Baiba Rubesa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti