Aktuālā intervija

Secinājumi pēc Valsts policijas veiktajiem reidiem uz ceļiem

Aktuālā intervija

Dzintars Zaķis negrasās nolikt deputāta mandātu

Kā budžeta pieņemšana varētu ietekmēt politisko ainu Latvijā?

Politologs: Šis nav attīstības, bet grāmatvežu sakabināts budžets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2016.gada valsts budžets, par ko pirmdien, 30.novembrī, lemj Saeima, nav attīstības, bet gan grāmatvežu sakabināts budžets, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Aktuālais temats” sacīja politologs Juris Rozenvalds.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik ir objektīva nepieciešamība kaut ko mainīt, jo valsts attīstība nav skaidra. Bet premjeres Laimdotas Straujumas (“Vienotība”) valdība nav gluži jauno ideju veidotāja, lai gan pati premjere ir veiksmīga ierēdne.

Jau divus gadus Latvijā ir sajūta, ka dzīvojam ar pagaidu valdību, norādīja politologs.

Tas gan valdībai sāk atspēlēties, un sabiedrībai ir skaidrs – jaunu ideju trūkst, nav skaidrs, kur ejam un ko gribam darīt.

Turklāt vērojams, ka krīt Straujuma un partijas “Vienotība” reitings, un tas ir “bīstams zvans”. Rozenvalds arī norādījis, ka par valdības maiņu ne tik daudz runā opozīcija, cik pati “Vienotība”. “Tas padara situāciju diezgan pikantu,” komentēja politologs.

Viņš arī skaidroja, ka Latvijā politika ārkārtīgi centrēta uz personām un attiecībām.

Jau vēstīts, ka Saeima pirmdien, 30.novembrī, galīgajā lasījumā skata 2016.gada valsts budžeta likumprojektu un ar to saistītās izmaiņas nodokļu jomā. 

Parlaments vienojās, ka mediķu algām piešķirs papildu 10 miljonus eiro, ieviesīs jaunu - solidaritātes nodokli, par 600-700 eiro palielinās algas valdībai, savukārt "mikronodokļa" režīms nemainīsies.

Nākamgad ieviesīs arī diferencētu neapliekamo minimumu un pievienotās vērtības nodokli par māju apsaimniekošanu, cels akcīzi alkoholam un naftas produktiem un audzēs transportlīdzekļu nodokļa likmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti