Piensaimnieki rosina dalīt peļņu uz pusēm ar veikaliem un pārstrādātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piensaimnieki vēlas godīgāku peļņas sadali – lai no pārdotās produkcijas pusi saņemtu veikali un pārstrādātāji, bet pusi – ražotājs, kā tas, piemēram, ar likumu noteikts Vācijā, intervijā LTV „Rīta Panorāmai” pastāstīja biedrības "Zemnieku saeima" vadītājs Juris Lazdiņš.

Viņš atzina, ka to nebūs viegli panākt, taču, ja šāda norma darbojas Vācijā, tad arī Latvijā to varētu ieviest.

Lazdiņš atzina, ka  situācija piena nozarē pašlaik nav viegla, jo piena iepirkuma cena ir 25 – 26 centi, un tāda pati ir arī iepirkuma cena, līdz ar to nozare strādā pa nullēm.  

Piensaimnieki arī aizvien cer uz papildu atbalstu no Eiropas fondoem, jo pērn piešķirtie 7,7 miljoni eiro nozarei bija drīzāk atbalsta žests, nevis reāla kompensācija.  

Jau ziņots, ka augustā Krievija noteica pārtikas embargo Eiropas Savienības dalībvalstīm, un līdz ar  sankcijām Latvijas piensaimniekiem ir grūtības pārdot savu pienu, un iepirkuma cenas ir ievērojami samazinājušās.

Piensaimnieki arī iepriekš pauda neizpratni par to, ka veikalos nesarūk piena produktu cenas. Sabiedrība ir informēta par piensaimnieku likstām un arvien samazināto piena iepirkuma cenu, taču lielai daļai piena produktu veikalu plauktos cenas nav samazinājušās. Zemnieki uzskata, ka uz viņu rēķina kāds mēģina iedzīvoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti