Pētnieks: Enerģētikas jomā Straujumas valdības darbošanās nebija pārāk veiksmīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pusgada laikā premjeres Laimdotas Straujumas ("Vienotība") vadītā Ministru kabineta svarīgākie jautājumi enerģētikas jomā bija elektroenerģijas un gāzes tirgus, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” norādīja „Providus” enerģētikas politikas pētnieks Reinis Āboltiņš.

Pētnieka skatījumā šajā pusgadā enerģētikas jomā valdības darbā bijusi diezgan liela nenoteiktība. „Manuprāt, īsti nav, ar ko lepoties,” sacīja Āboltiņš.

„Divi būtiski jautājumi tikuši apspriesti pēdējā gada laikā un tiem bijis gauži bēdīgs fināls jaunās valdības laikā. Viens ir elektroenerģijas tirgus atvēršana visām mājsaimniecībām, kas tika atlikta. Un otrs jautājums – gāzes tirgus atvēršanas arī atlikšana,” norādīja pētnieks.

„Būtībā divi jautājumi, kas netika atrisināti vai arī to atrisināšana tika atlikta uz vēlāku laiku pēc vēlēšanām, lai, iespējāms, izvairītos no nepieciešamām atbildēm uz jautājumiem no sabiedrības, ko tas īsti nozīmē un kādas būs sekas,” sacīja „Providus” eksperts.

Attiecībā uz elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām neesot bijis saprotams, kāda būs tā faktiskā ietekme uz elektrības cenām. Tas liekot secināt, ka valdības pārstāvji nebija pietiekami labi sagatavojušies skaidrot šāda lēmuma sekas.

„Savukārt par gāzes tirgus atvēršanas atlikšanu, manuprāt, vienkārši nostrādāja gāzes lobijs (..), un valdība vienkārši nosvārstījās. Nevaram priecāties par kaut ko, ko būtu izdarījuši savas enerģētiskās neatkarības nostiprināšanai,” skaidroja Āboltiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti