Oktobrī būvniecības izmaksas samazinājās par 0,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, būvniecības izmaksas Latvijā samazinājās par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Būvmateriālu cenas un strādnieku darba samaksa samazinājās par 0,2%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 0,3%.

Salīdzinot ar pērnā gada oktobri, vidējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 0,1%. 

Strādnieku darba samaksa pieauga par 3,4%, savukārt mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas samazinājās par 0,2% un būvmateriālu cenas – par 0,7%.

2014.gadā datus par būvniecības resursu cenām sniedz ap 180 būvuzņēmumu un ap 30 tirdzniecības uzņēmumu. Būvizmaksu indeksa aprēķinos tiek izmantotas arī būvmateriālu cenas, ko uzņēmumi sniedz rūpniecības ražotāju un importa cenu indeksu aprēķiniem.

Cenu apsekojuma izlasē iekļauti būvuzņēmumi, kam 2013.gadā bija lielākais pašu spēkiem veiktais būvdarbu apjoms. 64% no apsekotajiem uzņēmumiem pašu spēkiem veikto darbu apjoms pārsniedza 1,4 miljonus eiro gadā, no tiem 20% uzņēmumu darbu apjoms bija virs 7 miljoniem eiro gadā. Tirdzniecības uzņēmumu atlases kritērijs ir to apgrozījuma lielums un specializācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti