Dienas ziņas

Tomātu parāde Dabas muzejā

Dienas ziņas

LG zaudē strīdā par piekļuves došanu infrastruktūrai

"Nordea" un DNB banka apvienosies

«Nordea» un DNB Baltijas valstīs veidos vienu kopīgu banku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Nordea”  un DNB bankas noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu banku Baltijā, liecina banku paziņojums medijiem. 

Darījums ir atkarīgs no normatīvajos aktos paredzētajiem nosacījumiem un apstiprinājumiem. Plānots, ka darījums par jaunas bankas izveidošanu tiks slēgts ap 2017.gada 2.ceturksni. Līdz darījuma slēgšanas brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi, abas bankas, “Nordea” un DNB, darbosies atsevišķi kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Banku pārstāvji pagaidām neinformēja, kā varētu saukties jaunā apvienotā banka, un plašāku informāciju plāno sniegt medijiem ceturtdien pēcpusdienā.

“Ir pienācis laiks spert nākamo soli, domājot par turpmāko attīstību. Kopā ar DNB mums būs nepieciešamais mērogs, plašāks filiāļu tīkls un lielāks pakalpojumu piedāvājums, kas ļaus mums kļūt par pamata banku mūsu klientiem Baltijā,” norāda “Nordea” vadītāja Baltijas valstīs Inga Skisakera.

“Nordea” šo gadu laikā guvusi pārliecinošas pozīcijas lielo uzņēmumu segmentā, savukārt DNB sevi pierādījusi kā spēcīgu tirgus spēlētāju mazo un vidējo uzņēmumu segmentā, norāda banku pārstāvji.

Bankas paredz, ka, apvienojot abu banku biznesa operācijas, jaunā banka kļūs par lielāku un ietekmīgāku spēlētāju arī privātpersonu apkalpošanā. Turklāt jaunajai bankai būs plašāka pieejamība un ģeogrāfiskais izvietojums, ņemot vērā “Nordea” spēcīgās pozīcijas Igaunijā, un DNB – Lietuvā, kā arī līdzvērtīgās pozīcijas Latvijas tirgū.

“Nordea”  un DNB organizācijās Baltijas valstīs šobrīd strādā 1300 un 1800 darbinieku, kopējam aktīvu apjomam sasniedzot 8 miljardus eiro “Nordea” un attiecīgi 5 miljardus eiro - DNB.

“Jaunā banka būs labāk aprīkota, lai būtu vēl konkurētspējīgāka pieaugošās konkurences apstākļos Baltijas reģionā, un iegūtais mērogs pēc abu banku apvienošanās būs noteicošais, lai kļūtu par pamata banku uzņēmumiem, klientiem un partneriem Baltijas valstīs,” uzskata DNB Baltijas organizācijas vadītājs Mats Vermelins.

“Nordea” un DNB jaunajā bankā būs vienādas balsstiesības, taču dažāds ekonomisko īpašumtiesību sadalījums, kas tiks balstīts uz esošo uzņēmuma kapitāla vērtību un kopējo ieguldījumu jaunajā bankā darījuma slēgšanas brīdī.       

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti