Naftas cenas turpina samazināties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc paziņojumiem par lielākā naftas patērētāja ASV naftas rezervju palielināšanos naftas cena turpina kristies, vēsta ārvalstu masu mediji.

Ceturtdienas rītā „Brent” markas naftas cena samazinājās par 0,14 dolāriem līdz 84,57 dolāriem par barelu, vēsta „Reuters”.

ASV naftas rezerves saskaņā ar Enerģētikas pārvaldes informāciju pieauga par 7,1 miljonu barelu.   

Dažas OPEC valstis aicina organizāciju samazināt naftas ieguves limitus, piemēram, Lībija aicina ievērojami samazināt ieguvi, bet lielākā daļa naftas eksportētāju valstu gatava samierināties ar zemajām cenām. 

Tikmēr „International Handling Services” analītiķi uzskata, ka naftas ieguve ASV nenesīs zaudējums, pat ja cena nokritīs līdz 57 dolāriem par barelu, ziņo laikraksts „Vedomosti”.

Krievijas Enerģētikas ministrija gan lēš, ka ASV naftas ieguve nesīs zaudējumus jau pie cenas 80 – 90 dolāri par barelu.  

Jau ziņots, ka naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvojušas kritumu saistībā ar bažām par pārmērīgām enerģijas piegādēm un naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC mājieniem nesamazināt naftas ieguvi.

Šajā situācijā strauji turpina kristies arī Krievijas rubļa vērtība. Tas tiek skaidrots ar milzīgo Krievijas ekonomikas atkarību no naftas un gāzes cenām. Finanšu analītiķi jau prognozē Krievijas ekonomikas drīzu nonākšanu recesijā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti