Dienas ziņas

Atrasti oriģināla fragmenti no O. Kalpaka piemiņas vietas

Dienas ziņas

Jelgavā sākas akcija "Pieķer pilsētas piegružotāju"

Svinīgi atklāj "KVV Liepājas metalurgs" ražotni

«Metalurgs» atsāk darbību; sola nepieļaut elektrības pārmaksāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdien simboliski tika atjaunota ražošana uzņēmumā „Liepājas metalurgs”. Ukrainas kompānija, kas iegādājās metalurģijas uzņēmumu, ir saglabājusi nosaukumu, tam pievienojot trīs burtus „KVV Liepājas metalurgs” (KVV LM). Pašlaik uzņēmumā strādā jau vairāk nekā 550 darbinieku. Pirmo produkciju ražo velmētavas cehā.

Sagataves velmētavas cehā tiek kausētas 700 grādu augstā temperatūrā, tāpēc metalurga ražošanas ēkā nevar nesajust siltumu, kas nāk no krāsnīm un nokaitētajiem stieņiem. „Metalurga” velmētavas ceha vadītāja vietnieks Jānis Mandeiks stāsta, ka gatavais produkts top dažu minūšu laikā, tad aptuveni 20 minūtes notiek dzesēšanas process. 

„Nedomājiet, ja armatūras stienis ir melnā krāsa, ka tam drīkst skarties klāt. Tas joprojām ir karsts. Paņemsiet rokās, no pirkstiem jums nāks ceptas gaļas smaka. Konkrēti šie ir atdzesēti līdz 300 grādiem,” saka Mandeiks.

Līdz šim velmētavā saražotas jau 15 000 armatūras. Pirmās kravas nonāks Alžīrijā, bet sagataves piegādās no Baltkrievijas un Sanktpēterburgas Krievijā.

„KVV Liepājas metalurgs” valdes loceklis Igors Kovaļenko kā vienu no argumentiem attīstībai nākotnē min faktu, ka kompānija vēlas nopelnīt. „Divus gadus šis aktīvs vienkārši atradās dīkstāvē, taču tā nav noliktava, tas ir dzīvs organisms. Mēs atradīsim finanšu un cilvēku resursus, lai nodrošinātu to līmeni, ko „Metalurgs” ir pelnījis,” norāda Kovaļenko.

Uzņēmums darbību atjaunos pakāpeniski. Nākamais solis būs otrs velmēšanas cehs, kad ar darbu varēs nodrošināt jau 750 cilvēkus. Iespējams, aprīlī sāks darbināt arī elektrokausēšanas cehu. Tikai pēc tam tiks domāts par jaunu produktu radīšanu, piemēram, ražot detaļas automašīnām.

Lai nodrošinātu uzņēmuma attīstību, savu artavu sola ieguldīt arī ekonomikas ministre Dana Reizniece–Ozola (ZZS). „Mēs strādāsim, lai nebūtu jāpārmaksā par elektrību. Mēs piedāvāsim Eiropas Savienības fondus, ja uzņēmums nopietni gribēs veidot jaunus produktus. Tas mani iepriecina, runājot ar vadību, ka uzņēmums ne tikai vēlas atjaunot iepriekšējo ražotni, bet domā, kā kļūt konkurētspējīgam un radīt jaunus produktus. Pastāvēs, kas pārmainīsies,” norāda Reizniece–Ozola.

Tikmēr „Liepājas metalurga” maksātnespējas process joprojām turpinās, līdz šim nav izdevies pārdot visu "Metalurgam" piederošo mantu, kā arī turpinās dažādas tiesvedības. Maksātnespējas process pagarināts līdz šī gada augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti