Panorāma

Kurš maksās par sprādzienā izpostītās mājas remontu?

Panorāma

"Winergy" apsver iespēju sākt arbitrāžu pret Latvijas valsti

Turpinās sarunas ar "Liepājas metalurga" pircēju

«Metalurga» pircēji «KVV Group» vēl nestāsta par saviem plāniem; Šamiss neatmet cerības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai arī otrdien pavīdēja ziņa, ka trešdien „Liepājas metalurga” pircējs  - Ukrainas uzņēmums "KVV Group" varētu sniegt komentārus par pirkumu, tas nenotika.  Uzņēmuma pārstāvji ar īsziņas starpniecību ļāva noprast, ka pagaidām nekā stāstāma presei nav.  Tikmēr otrais pretendents, kuru administrators tomēr neizvēlējās, Krievijas miljardieris Igors Šamiss uzskata, ka viņam aizvien ir iespēja iegādāties ražotni.

Uz LTV aicinājumu sniegt komentāru par pirkumu, „KVV Group” pārstāvis Oļehs Maļskis vien informēja, ka „jaunie ražotnes īpašnieki plāno noorganizēt preses konferenci šonedēļ, iespējams, jau rīt”.

Lūgts informēt, kad varētu atsākties ražošana vai cik gadu laikā KVV  valstij atmaksās visus 107 miljonus eiro, viņš norādīja: „Diemžēl "KVV Grupas" īpašnieki  nav devuši tiesības to darīt. Kad būs zināms kas vairāk, tā dosim ziņu.”

Tikmēr atšķirībā no Ukrainas investoriem trešdien īpašu preses konferenci sasauca galējā investora atlasē atsijātās Luksemburgā reģistrētās kompānijas "United Group" īpašnieks, Krievijas miljonārs Igors Šamiss, kas piedāvāja augstāku cenu.  Viņš aizvien neuzskata, ka būtu zaudējis cīņā par tiesībām pirkt „Liepājas metalurgu”.

„Viss, ko es varu pateikt, ka šodien kontrakts nav parakstīts. Šodien ir jāatrisina dažādas juridiskas detaļas, kuras aizvien nav pilnībā atrisinātas. Tādējādi, kamēr nav uz dokumentiem uzlikti pēdējie paraksti, man aizvien ir iespējas pirkt šo ražotni,” paziņoja Šamiss.

Pēc LTV rīcībā esošām ziņām, sarunas notika, bet nav zināms, vai panākta vienošanās.  

Jau ziņots, ka Ukrainas uzņēmums par „Liepājas metalurgu” solījis samaksāt 107 miljonus eiro. Summa jāsamaksā 10 gadu laikā. Lai arī par ražotni Šamiss  piedāvāja maksāt 120 miljonus eiro, pēc administratora un valdības pārstāvju domām, Šamisa piedāvājums neietvēra tik pārliecinošas garantijas par samaksu un uzņēmuma darba atsākšanu, kā izraudzītā pretendenta piedāvājums.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti