Mazumtirdzniecībā gada pieaugums – 2,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, šogad mazumtirdzniecības apjoms ir palielinājies par 2,8%, informē Centrālā statistikas pārvalde.

Pārtikas preču grupā mazumtirdzniecības apjoms ir pieaudzis par 2,7%, savukārt nepārtikas preču grupā – 2,9%.

Attēls: Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi (% pret 2010. gada vidējo mēneša apgrozījumu, salīdzināmajās cenās)

Savukārt, salīdzinot ar šī gada maiju, mazumtirdzniecības apgrozījums kopumā ir pieaudzis par 0,4%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms saruka par 1,8%, bet nepārtikas preču apgrozījums palielinājās par 0,4%.

Attēls: Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma pārmaiņas (% pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, salīdzināmajās cenās, kalendāri izlīdzināti dati)

Kopumā mazumtirdzniecības dati, kuri lielā mērā atspoguļo Latvijas iedzīvotāju pirktspēju un noskaņojumu, nav nesuši nekādus lielus pārsteigumus, uzsver Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Rutkovska.

„Samērā gaidīti dati. Ja paskatāmies uz līdzšinējo dinamiku no pērnā gada, tad mazumtirdzniecībā notikumi risinās saskaņā ar to, kā mēs prognozējam, proti, sākotnēji mēs gaidījām, ka ieviešot eiro vispirms iedzīvotāji aktīvāk tērēs latu noguldījumus, uzkrājumus savus. Līdz ar to tirdzniecības apjomi pērnā gada nogalē palielinājās, tad bija neliels kritums un tālāk redzama puslīdz stabila pieauguma dinamika,” skaidro ekonomiste.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti