Madonas jaunieši izcīna otro vietu Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Madonas skolēnu mācību uzņēmumu „SIMPLE+” izcīnījis otro vietu Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu finālā Berlīnē 37 valstu konkurencē. Tas ir lielākais šāda veida sasniegums Latvijas vēsturē, tā Latvijas Radio stāstīja reģionālā laikraksta "Stars" žurnāliste Inese Elsiņa.

Šī uzņēmuma vadītājs Kristiāns Lancmanis atklāja, ka panākumu atslēga saistīta ar to, ka viņi attīstīja savu produktu pēc pircēju reālajām rekomendācijām. Būtiska loma bijusi arī skolotājai Ivetai Vabulei, kas palīdzējusi jaunajiem uzņēmējiem.

Madonas Valsts ģimnāzijas trīs vidusskolēni - Lancmanis, Henrijs Skujiņš un Klinta Bičevska - šajā uzņēmumā ražo izturīgus apģērbu aizsargmaisus, kas ir ūdens necaurlaidīgi. Skolēnu dziesmu svētkos tie bijuši ļoti pieprasīti.

Vairākos mēnešos jaunieši izveidoja šo maisu 12 dizainus un pārdevuši vairāk nekā 150 produktus. Tādējādi uzņēmums sasniedza 2,5 tūkstošu eiro apgrozījumu un nopelnīja 807 eiro.

Sākotnēji jaunieši uzvarēja Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu konkurencē, bet vēlāk guva otro vietu Eiropas mērogā. Viņu konkurenti, kas ieguva pirmo vietu, ir Vācijas jauniešu uzņēmums, kas ražo korķuviļķus un pudeļu attaisāmos, kā arī trešās vietas ieguvēji – komanda no Izraēlas, kas ražo somas bēru pārvietošanai uz vecāku pleciem.

Madonieši arī atklāj, kā top viņu produkts: ar uzņēmumiem ir noslēgti līgumi, kas ražo audumu un maisus. Savukārt paši jaunieši vairāk ģenerē idejas, plāno, veic personāla un finansu vadību, arī sadarbojas komandā. Šos parametrus vērtēja arī konkursa žūrija.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti