Līdaka: «Ātro kredītu» nozare ir vai nu jālikvidē, vai jādod iespēja dzīvot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vērtējot vēl stingrākus ierobežojumus „ātro kredītu” izsniegšanai, būtu jādomā par šīs biznesa nozares spēju izdzīvot vai arī jāpieņem lēmums to likvidēt, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs Ingmārs Līdaka (ZZS).

„Pašlaik jau pusgadu spēkā ir iepriekšējie grozījumi, kuros paredzēts ļoti skrupulozi izvērtēt kredītņēmēju maksātspēju. Pēc pirmajām ziņām, kuras iepriekšējā sēdē sniedza Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, šīs nozares apgrozījums ir samazinājies par vairāk nekā 20%. Un ja kādā nozarē ir šāds kritums, tad mēs kļūstam bažīgi, kāda ir tālākā perspektīva,” skaidroja Līdaka.

Viņš pieļāva iespēju, ka varētu arī vērtēt, vai „ātrie kredīti” kā biznesa veids ir vajadzīgi.

„Ir divi varianti: vai nu mēs likvidējam šo nozari, vai tomēr tai jāatstāj kaut kāda iespēja dzīvot,” sacīja Līdaka.

„Bet ja nozarē ir kritums, tad jāizvērtē – varbūt iepriekšējie grozījumi ir jau pietiekoši efektīvi un atsijā šos cilvēkus, kas mēģina ņemt kredītus, neapzinoties savas spējas,” sacīja deputāts.

Savukārt labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) uzsvēra, ka apdraudētākās ir sociāli neaizsargātās grupas un jaunieši: „Regulējumam, manuprāt, jābūt pietiekoši stingram, lai neciestu sabiedrības mazāk aizsargātā puse.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti