«Lielzeltiņi» putnu kaušanu pārcels uz Ķekavu; darbu var zaudēt vairāk nekā 120 cilvēki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lietuvas holdingam "Linas Agro Group" piederošā SIA „Lielzeltiņi” plāno optimizēt savu darbību - putnu kaušanu no Bauskas pārcelt uz savu māsasuzņēmumu AS "Putnu fabrika Ķekava" (Ķekava"). Tādējādi darbu var zaudēt 124 kautuvē strādājošie cilvēki, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums „Rīta Panorāma”.

"Ķekavas" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers raidījumā skaidroja, ka uzsāktā reorganizācija paredz abos uzņēmumos izaudzētos mājputnus kaut vienuviet, tālab kautuve Bauskā tiks pārcelta uz Ķekavu.

Tiesa, visiem 124 "Lielzeltiņu" kautuves darbiniekiem ir piedāvāts pāriet darbā uz kautuvi Ķekavā, taču pagaidām nav zināms, cik daudz cilvēku izmantos šo iespēju.

Vilcmeiers pieļāva, ka ne visi „Lielzeltiņu” kautuves darbinieki piekritīs pāriet darbā uz Ķekavu, tādā gadījumā viņiem tiks izmaksāta kompensācija  likumā noteiktajā kārtībā.

No augusta plānotās optimizācijas un iespējamā bezdarbnieku loka pieauguma sakarā brīdināta gan Bauskas novada pašvaldība, gan arodbiedrība.

Patlaban uzņēmumā strādā 400 cilvēku, bet pēc optimizācijas viņu skaits saruks par 124 cilvēkiem. „Lielzeltiņos” turpinās audzēt broilerus un ražot mājputnu barību. 

Jau vēstīts, ka Lietuvas uzņēmums AS „Linas Agro Group" pirms pāris gadiem nopirka AS „Putnu fabrika Ķekava", SIA „Lielzeltiņi", SIA „Cerova" un SIA „Broileks". Konkurences padome atļāva darījumu, jo uzskatīja, ka apvienošanās ļaus stiprināt uzņēmumu konkurētspēju Baltijas un Skandināvijas tirgū. 

“Putnu fabrika Ķekava“ un „Lielzeltiņi“ ir vienīgie putnu gaļas lielražotāji Latvijā, kas ražo vistas gaļas produkciju no pašu audzētiem putniem, kuru kopskaits abās ražotnēs sasniedz 1,7 miljonus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti