Lielbritānija pēc «Brexit» varētu mainīt ekonomisko politiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ja Lielbritānijai pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) tiks liegta piekļuve bloka vienotajam tirgum, valsts var mainīt savu ekonomisko politiku. Šādu iespēju pieļāvis Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds.

Intervijā medijiem Hamonds norādīja, ka valdība darīs visu iespējamo, lai nākotnē saglabātu valsts konkurētspēju. Viena no iespējām ir vēl vairāk pazemināt uzņēmuma ienākumu nodokli.

Tomēr viņš vēl joprojām saglabā optimismu un cer, ka "Brexit" sarunu laikā tiks noslēgta abpusēji izdevīga vienošanās par piekļuvi ES vienotajam tirgum.

Politikas eksperti ministra izteikumus saista ar rītdien gaidāmo premjerministres Terēzas Mejas uzstāšanos, kurā viņa varētu izklāstīt  izstāšanās stratēģiju.

Valdības vadītāja, iespējams, norādīs uz iespējamo valsts izstāšanos no vienotā tirgus un muitas savienības.

Finanšu tirgi nervozi reaģēja uz šo informāciju, un britu mārciņa zaudēja daļu savas vērtības pret Amerikas Savienoto Valstu dolāru.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums pērn 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. Britu premjerministre Terēze Meja iepriekš paziņoja, ka Lielbritānija līdz šā gada martam iesniegs pieprasījumu par izstāšanos no ES.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti