Lidosta: Bez līguma ar virszemes operatoru «Ryanair» būs jāmaksā par katru reisu atsevišķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ja Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" nebūs noslēgusi līgumu ar virszemes apkalpošanas operatoru, tai būs jāmaksā rēķini par katru apkalpoto reisu atsevišķi,  pastāstīja starptautiskās lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Viņa norādīja, ka otrdiena, 31.marts, ir "Ryanair" līguma pēdējā darbības diena, taču sarunas par jaunu līgumu turpinās. "Lidostā strāda divi virszemes apkalpošanas operatori - mēs un lidostas virszemes pakalpojumu sniedzējs "Havas Europe". Attiecīgi kompānijai ir iespēja izvēlēties, kuru virszemes apkalpošanas operatoru izvēlēties," teica Rinmane, skaidrojot, ka nav obligāti nepieciešams slēgt līgumu ar lidostu, jo ir Ministru kabineta noteiktas maksas, kas kompānijai tāpat ir jāmaksā, neraugoties uz to vai līgums ir vai nav.

Pēc viņas sacītā, gadījumā, ja "Ryanair" pēc līguma beigām nenoslēgs jaunu līgumu ne ar vienu lidostas virszemes apkalpošanas operatoru, kompānijai tiks izrakstīts rēķins par katru apkalpoto reisu.

Šā gada 31.martā beidzas līgums starp "Ryanair" un lidostu "Rīgu", taču vienošanos par tālāku sadarbību puses nav panākušas.

Tāpat jau vēstīts, ka "Ryanair" no Rīgas lidostas šogad plāno pārvadāt 850 tūkstošus pasažieru jeb par apmēram 15% vairāk nekā pērn.

"Ryanair" no Rīgas lido uz 13 maršrutiem - Glāzgovu, Londonu, Mančestru, Ķelni, Īstmidlendsu, Līdsu, Diseldorfu, Dublinu, Milānu, Oslo, Brēmeni, Briseli un Frankfurti.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti