Latvijas uzņēmēju dalību «Expo 2017» organizēs LTRK

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien, 1.decembrī, atbalstīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) kā Latvijas uzņēmēju pārstāvi starptautiskajā izstādē "Expo 2017", kas norisināsies no 2017. gada 10. jūnijam līdz 10. septembrim Kazahstānas galvaspilsētā Astanā.

Vienlaikus valdība lēma, ka nesniedz LTRK jebkāda veida pilnvarojumu vai deleģējumu darboties tās vārdā vai slēgt tās vārdā līgumus, kā arī norobežojas no jebkādas finansiālas vai citādas atbildības par LTRK darbībām, informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Kā Latvijas Radio norādīja LTRK valdes loceklis Raimonds Ozoliņš, pēc valdības lēmuma nepiedalīties "Expo 2017" vairāki uzņēmumi aicinājuši rast iespēju situāciju mainīt, tādēļ organizācija piekritusi pārstāvēt uzņēmēju intereses, līdzīgi kā tas darīts arī agrākās "Expo" izstādēs Seulā, Lisabonā un Hannoverē.

"Kazahstāna, Ķīna, kaimiņvalstis veido lielu daļu tranzīta cauri Latvijai uz Eiropu, un tieši tranzīta nozares uzņēmēji lūdza mūs izpētīt iespējas piedalīties šajā izstādē. Tālāk mēs sazinājāmies ar izstādes rīkotājiem Kazahstānā, un, lai mēs iegūtu detalizētu informāciju par izstādes norisi, par visām budžeta, mārketinga lietām, valsts programmām un tamlīdzīgi, mums ir vajadzīgs valsts mandāts, ka valsts deleģē pārstāvēt uzņēmēju intereses šajā izstādē tieši LTRK. (..) Kad mums būs skaidrs izstādes budžets, mēs to liksim priekšā uzņēmējiem. Un, ja viņi nolems piedalīties izstādē, tas viss gulsies uz uzņēmējiem. No valsts mēs nekādu finansējumu nesagaidām," teica Ozoliņš.

Informatīvajā ziņojumā LTRK norādījusi, ka apstiprinājums par ieinteresētību  dalībai izstādē ir izrādījuši vairāki LTRK biedri - “Latvijas dzelzceļš”, Biznesa augstskola “Turība”, SIA “Sakret”, SIA “SCHENKER”, AS “Eco Baltia”. Tāpat uzsāktas sarunas ar Rīgas brīvostas pārvaldi, Ventspils domi, AS UPB, un citiem uzņēmumiem un institūcijām.

Jau vēstīts, ka valdība sēdē šā gada 11. augustā nolēma, ka Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē „Astana EXPO”. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā saspringto budžeta situāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti