«Latvijas gāze» draud pārtraukt gāzes padevi kosmētikas ražotājam «Dzintars»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas gāzes tirgus monopolists AS "Latvijas gāze" (LG) ir brīdinājis AS "Dzintars" par gāzes padeves pārtraukšanu parfimērijas un kosmētikas ražotāja ražotnei Mālu ielā 30, Rīgā.

LG paziņojumā medijiem norāda, ka gāzes atslēgšana ir saistīta ar parādu, kas izveidojies no 2015. gada marta. Šobrīd pilnvērtīgi netiek apmaksāti arī kārtējie rēķini par patērēto dabasgāzi, kas rada bažas par parāda summas strauju pieaugumu.

Gāzes kompānija paziņojumā medijiem nemin parāda apmēru, taču norāda - gadījumā, ja parāds pilnībā netiks samaksāts līdz 2016. gada 12. februārim, gazificētajā objektā tiks pārtraukta dabasgāzes padeve. Gāzes padeve tiks atjaunota, ja tiks pilnībā samaksāts parāds par patērēto gāzi.

LG norāda, ka tā pērn 11.jūnijā vērsās tiesā par parāda piedziņu un 2015.gada 6.oktobrī pieteikums apmierināts, apķīlājot AS "Dzintars" līdzekļus.

"Neskatoties uz to, ka 2015.gada 15.oktobrī "Latvijas gāze" un "Dzintars" noslēdza izlīgumu par parāda segšanas grafiku, tas netiek ievērtos jau kopš noslēgšanas brīža. Tādēļ "Latvijas gāze" ir pieņēmusi lēmumu par dabasgāzes atslēgšanu," paziņojumā medijiem norāda LG.

Tikmēr uzņēmuma "Dzintars'' vadītājs Iļja Gerčikovs  Latvijas Televīzijai sacīja, ka parāds ir samaksāts. Pēc Gerčikova teiktā, viss esot kārtībā ar kārtējiem rēķiniem. Strīda pamatā esot soda sankcijas par kavētajiem maksājumiem - aptuveni 20 000 eiro. LG šādu informāciju Latvijas Televīzijai neapstiprināja.

"Dzintara" kopējais parāds esot aptuveni 77 000 eiro. Uzņēmums ''Dzintars'' esot trešais lielākais LG parādnieks. 

Jau vēstīts, ka LG piektdien brīdināja smagās finanšu problēmās nonākušo un ražošanu pārtraukušo uzņēmumu KVV "Liepājas metalurgs" par gāzes nepiegādāšanu 12.februārī, jo metalurģijas uzņēmums ir nokavējis jau vairākus maksājuma termiņus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti