Latvijas Banka koriģē prognozes - šogad IKP augs straujāk, bet nākamgad lēnāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Banka paaugstinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam – iepriekš lēsto 2%vietā Latvijas ekonomika šogad varētu augt par 2,3%, par to piektdien preses konferencē paziņoja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Savukārt Latvijas IKP izaugsmes prognoze 2016.gadam koriģēta uz leju. Iepriekš lēsts, ka Latvijas ekonomika nākamgad augs par 3%, taču saskaņā ar jaunākajām aplēsēm Latvijas IKP izaugsme būs lēnāka, IKP pieaugot par 2,7%. 

Latvijas nākamā gada IKP izaugsmes prognoze samazināta saistībā ar nestabilitāti pasaules ekonomikā.

Latvijas Banka progozē, ka inflācija Latvijā šogad sasniegs 0,4%, bet nākamgad - 1,3%.

Latvijas Banka koriģē prognozes - šogad IKP augs straujāk, bet nākamgad lēnāk
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Jau ziņots, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien samazināja eirozonas inflācijas un ekonomikas izaugsmes prognozes.

ECB lēsa, ka 19 eirozonas valstu iekšzemes kopprodukts 2015.gadā pieaugs par 1,4%, kas ir par vienu procentpunktu mazāk salīdzinājumā ar iepriekš prognozēto 1,5% ekonomikas izaugsmi. 2016.gadam eirozonas ekonomikas izaugsmes prognoze samazināta no 1,9% līdz 1,7%, bet 2017.gadam – no 2% līdz 1,8%.

Savukārt inflācija eirozonā šogad tiek lēsta 0,1% apmērā. Iepriekš vidējais cenu pieaugums Eiropas vienotās valūtas savienībā šogad prognozēts 0,3% apmērā.

ECB mainījusi eirozonas ekonomikas izaugsmes un inflācijas prognozi saistībā ar vājāku iekšējo pieprasījumu un pieaugušajiem riskiem pasaules ekonomikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti